Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tot in de winter vraag naar Zuid-Australische aubergines

Volgens Zuid-Australische telers is er in de aanloop naar de Afrikaanse winter dit jaar verrassend veel vraag naar aubergines. Supermarkten slaan grote volumes aan aubergines in.

Volgens het bedrijf 4 Ways Fresh Produce ligt de opbrengst van de oogst ongeveer op hetzelfde volume als in voorgaande jaren. Hoewel het niet de groentensoort is met het grootste volume bij 4 Ways, is het aanbod het hele jaar rond stabiel.

"De zomermaanden vormen in de omgeving van Virginia het hoogseizoen voor aubergines. De aubergines hangen echter ook tijdens de herfst en voor een deel van de winter aan de bomen," zegt Kingsley Songer van 4 Ways. "We zitten nu in het eindstadium van het seizoen, maar er worden nog steeds aubergines geoogst."



4 Ways Fresh produce heeft drie teeltbedrijven in Virginia, die samen een gecombineerd areaal hebben van 30 hectare. Op een van de drie locaties staat een pakstation. Verder is er ook een stuk terrein van 55 hectare bij Geraldton in West-Australië, waar tijdens de Zuid-Australische wintermaanden voornamelijk komkommers worden geteeld.

"De teeltomstandigheden waren in het seizoen 2017/18 goed. Binnen de gehele sector is sprake van een gemiddelde opbrengst," zegt Songer. "De aubergines zijn over het algemeen van zeer goede kwaliteit. Ook zijn de volumes voor deze tijd van het jaar nog steeds goed. Er komt een goede kwaliteit aan aubergines bij het pakstation terecht van telers die in Virginia actief zijn."



90% van de oogst aan aubergines gaat naar de Australische markt. "We leveren zowel direct aan grote supermarktketens als dat we onze oogst via onze afdeling bij de Adelaide Produce Market aanbieden. Een klein deel van onze aubergines wordt geëxporteerd via een ander bedrijf, dat tot aan Hong Kong AGF levert."

"Op dit moment wordt alles wat we in West-Australië telen naar Virginia gestuurd, waar het AGF wordt verpakt en naar onze klanten wordt gedistribueerd," zegt Songer. "Onze belangrijkste producten zijn Continental- en Libanese komkommers, paprika, courgettes, tomaten en natuurlijk aubergines. De teeltomstandigheden in zowel Virginia als in Geraldton zijn nagenoeg perfect tijdens de seizoenen van de betreffende regio's."

Songer voegt tot slot toe dat in de omgeving van Virginia aubergines worden ingekocht van ongeveer 60 tot 100 telers. Hierdoor kan het bedrijf garanderen dat het hele jaarrond genoeg volume voor handen is om aan klanten te leveren.


Voor meer informatie:
Kingsley Songer
4 Ways Fresh Produce
Phone: +61 8 8380 8317
Publicatiedatum: