Dé website voor de Nederlandse groententeelt


Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Mexico is de grootste paddenstoelenproducent van Latijns Amerika

Mexico wordt beschouwd als de belangrijkste producent van paddenstoelen in Latijns-Amerika. De belangrijkste producerende staten zijn: Hidalgo, de staat Mexico, Jalisco, Morelos, Puebla, Querťtaro, Mexico-stad, Tlaxcala en Veracruz.

Hidalgo heeft champignonkwekerijen die dagelijks honderden tonnen produceren. Volgens Octavio Llescas, een teler die al 23 jaar in deze sector zit, is het een winstgevend product, maar niet zo winstgevend als het ooit was.

Meer dan vijf jaar geleden was de productiecapaciteit vier tot vijf ton per maand. Het werd afgezet in de distributiecentra van Tulancingo, Pachuca en Ecatepec.

"We verkopen momenteel niet veel verse paddenstoelen omdat we geÔncubeerde zakken verkopen aan kleine en grote telers wat het voor hen gemakkelijker maakt om het product uit de eerste hand te hebben en aan te bieden."

Het is een alternatief voor levensonderhoud in plattelandsgebieden, omdat het een verbetering voor de voeding van mensen kan zijn. Het kan immers als vervanging dienen voor eiwitten van dierlijke oorsprong.

De paddenstoelen worden in toenemende mate door een groter aantal telers gekweekt vanwege de lage investeringen die ermee gemoeid zijn, het gemak van de teelt, aanpassing aan de omgeving en teeltruimtes.

Octavio Llescas zei dat hij het geluk had gehad dat mensen uit Canada geÔnteresseerd waren in zijn kwekerijen.

"Er zijn mensen uit de Pacific die geÔnteresseerd zijn in de producten en er zijn al enkele samples van onze producten in de Verenigde Staten. We hebben ons eigen merk, streepjescode en we volgen alle productierichtlijnen. We hebben een grote voorraad en daarom gaan onze producten de grens over", aldus Llescas.

Bron: elsoldetulancigo.com.mx

Publicatiedatum: 13-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: