Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse groententeler steekt € 18,6 mln in werknemersaandeelhouders plan

Familiebedrijf met participerende werknemers, Tanimura & Antle -telers, verladers en marketeers van AGF- viert z'n eerste verjaardag als coöperatie door 18,6 miljoen euro te steken in z'n werknemersaandeelhouders plan.

Op 1 februari 2017 richtte het bedrijf een werknemersaandeelhouders plan op om "de grootste aanwinst van het bedrijf, de werknemers, te erkennen". Een krap jaar later keurde de Raad van Bestuur een gedenkwaardige 18,6 miljoen euro goed als bijdrage voor het eerste jaar ten bate van de werknemers.



"Tanimura & Antle werd opgericht op basis van een cultuur van wederzijds respect, samenwerking en relaties met onze werknemers en consumenten," zegt Tanimura & Antle's CEO, Scott Grabau. "De directie wilde het harde werk en de inzet van de
coöperatieleden met een significant bedrag belonen. Ik kan geen betere manier bedenken om voort te borduren op deze cultuur die ons zo succesvol heeft gemaakt dan door de winsten terug te laten vloeien in de zakken van de werknemers. Deze nieuwe manier van eigenaarschap zal zeker de werknemers, het bedrijf en de consumenten ten goede komen, omdat de trost op het eigenaarschap overal in terug te vinden is."

Het grootste deel van de contributie gaat naar de farm en de oogstmedewerkers omdat zij het leeuwendeel van het personeelsbestand vormen. "We geven ze daarmee een goede start voor een gesponsord pensioenplan. Arbeid is en zal altijd een van de grootste uitdagingen binnen de sector blijven. We zijn trots op de werknemers die ervoor kiezen om zich aan te sluiten bij de Tanimura & Antle familie en we kijken ernaar uit om elk jaar nieuwe coöperatieleden te mogen verwelkomen."

Tanimura & Antle is een van de eerste bedrijven van deze omvang in de geschiedenis van de Verenigde Staten die eigenaarschap deelt met alleen maar, van zaad tot en met de verkoop, gekwalificeerd personeel.

Voor meer informatie:
Kyla Oberman 
Tanimura & Antle
Tel: +1 (831) 455-4150
Publicatiedatum: