Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canada: telers helpen door brand getroffen RedHat Co-op

Afgelopen zaterdag bestreden brandweerlieden van Redcliff, Medicine Hat en Cypress County een enorme brand die woedde in groenteverpakkingsgigant RedHat Co-op. General manager Gillian Digman zei dat ze hopen binnen enkele weken weer open te kunnen gaan. "Het verbaast me dat we drie dagen na het incident al zoveel vooruitgang hebben geboekt."

Nu het hoogtepunt van het teeltseizoen ingaat, worden alle Engelse komkommers en minikomkommers die RedHat zou hebben verpakt nu verwerkt door Big Marble Farms, ten zuidwesten van Medicine Hat. Logisch, volgens de CEO van Big Marble Farms Ryan Cramer, omdat ze daar voldoende capaciteit voor hebben. Ondanks dat de werkzaamheden stil liggen, blijven alle 280 werknemers van RedHat in dienst, waarvan er ongeveer 40 nachtdiensten zijn gaan draaien bij Big Marble Farms.

Andere producten die deze week worden geplukt worden in El Dorado Farms gekoeld opgeslagen totdat ze op de juiste manier kunnen worden verpakt. Door zich de komende weken uitsluitend op komkommers te concentreren, worden alle tomaten die Big Marble Farms gewoonlijk verwerkt naar Calgary verzonden voor verpakking.

Ondanks de hectische schema's en aanhoudende schoonmaak bij RedHat, is de aanvoer van producten naar retailers volgens Digman niet ontregeld.

De Medicine Hat en District Food Bank bood ook gekoelde ruimten aan. Cramer zei over de schoonmaakwerkzaamheden dat de telers in hun eigen tijd RedHat komen helpen om weer op de been te komen. Die steunbetuigingen maken een groot verschil voor Digman en het RedHat-team.

Publicatiedatum: