Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste stadsfarm opent eigen markt in Verenigde Staten

Komende dinsdag opent Cultivate Hope Urban Farm in Cedar Rapids haar eigen markt. Cultivate Hope is in Iowa het eerste teeltbedrijf dat opgezet werd in een stad en is een project van Matthew 25. Deze non-profit organisatie werd in 2006 opgericht om 'de buurten in het westen van Cedar Rapids een positieve impuls te geven'. 

Matthew 25 focust voor het verbeteren van de buurten op drie zaken: voeding, huisvesting en onderwijs. "We telen allerlei soorten groenten en fruit," zegt Jana Bodensteiner, directeur bij Matthew 25. "Ons doel is om verse groenten en fruit toegankelijk te maken voor mensen die anders minder gemakkelijk aan versproducten kunnen komen."

"In voorgaande jaren hadden we een distributiesysteem en een stand op de stadsmarkt," zegt Bodensteiner. "Dit jaar hebben we gereorganiseerd en proberen we beter tegemoet te komen aan de behoeften van de mensen door producten direct op de farm, op onze eigen markt, te verkopen."

De farm ligt op een kleine twee hectare in het noordwestelijk deel van de stad. Er stonden op deze locatie verschillende huizen, maar die moesten vanwege de overstromingen in 2008 gesloopt worden. 

Er worden geen beschermingsmiddelen gebruikt en veel van het werk komt uit handen van vrijwilligers. 

Op de eerste markt zal Cultivate Hope rabarber, uien, radijs, sla en verse kruiden verkopen. Bodensteiner vertelt dat naarmate het seizoen vordert de markt alle standaardproducten zal aanbieden van broccoli tot meloenen en verschillende soorten tomaten. Er zijn plannen om een foodtruck en activiteiten voor kinderen op de markt te organiseren en zelfs yogalessen staan op het programma. 

Bron: littlevillagemag.com
Publicatiedatum: