Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
John Grootscholten, Daily Fresh Radish:

“Het koude voorjaar zorgt voor een stabiele radijsmarkt”

Tholen – Het afgelopen koude voorjaar heeft een positieve uitwerking gehad op de radijsmarkt. John Grootscholten van Daily Fresh Radish: "Wij hebben baat bij een koud voorjaar, zodat er niet al vroeg in het voorjaar productiepieken ontstaan waar de vraag in de markt op dat moment nog niet klaar voor is."



De lage temperaturen in het voorjaar zorgden dat de productie van radijs geleidelijk op gang kwam. Niet alleen in Nederland, waar Daily Fresh Radish jaarrond radijs teelt, maar ook in Duitsland waar radijs in vollegrond geteeld wordt. John: "De Duitsers waren dit jaar zo'n drie weken later, omdat ook zij te maken hadden met lage temperaturen. Vervolgens kwam eind april ook daar de productie geleidelijk op gang."

Stabiele prijs
Nu de temperaturen flink oplopen, is de handel daar inmiddels goed op ingesteld. John: "Er is veel vraag. Het aanbod is daarbij stabiel, waardoor de prijzen gewoon goed zijn." Hoewel de markt er momenteel misschien wel geschikt voor is, voelt John er niets voor om de prijzen van zijn radijs sterk omhoog te doen. "Wij zien veel liever onze afnemers constant terugkomen dan dat we ze nu hun vel over de neus trekken door een paar cent bovenop de prijs te doen. Op de korte termijn is dat misschien gunstig, maar op de lange termijn hebben wij veel meer aan een stabiele prijs."

De radijs van Daily Fresh Radish ligt in de Nederlandse supermarkten, maar gaat ook veel de grens over. John: "Onze bosradijs gaat vooral naar de Nederland omringende landen. Losse radijs gaat daarentegen ook naar verre landen landen zoals Saudi-Arabië en Japan."

Flowpack
John ziet de afgelopen jaren een flinke toename van het flowpacken van radijs. John: "Het merendeel van de radijs die wij telen wordt inmiddels geflowpacked. Dat is steeds meer een dagelijkse bezigheid voor ons geworden. Voor de radijs is flowpacken ook gewoon het beste, want zonder verpakking is radijs simpelweg minder lang houdbaar en ook kwetsbaarder voor beschadigingen."



's Zomers teelt Daily Fresh Radish aan de Hoge Geest in Naaldwijk op +/- 10 hectare radijs. Om ook in de winter meer continuïteit te kunnen bieden, is uitbreiding voor Daily Fresh Radish zeker een optie. John: "De teelt van radijs gaat 's winters gewoon langzamer. Waar wij 's zomers in grofweg drie weken mooie rode radijsjes hebben, duurt dat in de winter al snel tien weken. In de winter telen wij daarom op een dubbel aantal hectares ten opzichte van 's zomers." Nu huren John en zijn broer Dennis 's winters extra kassen. John: "Een andere vestiging in het Westland, liefst zo dicht mogelijk bij onze huidige vestiging in Naaldwijk, is zeker het overwegen waard."

Voor meer informatie:
Daily Fresh Radish B.V.
Hoge Geest 25
2671 LK Naaldwijk
John: 0031 (0)6 51 59 28 38
Dennis: 0031 (0)6 54 24 44 14
F: 0031 (0)174 64 10 79
E: info@dailyfreshradish.nl
www.dailyfreshradish.nl