Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

C-LED en Biolchim werken samen aan hogere opbrengst

LED technologie wint steeds meer terrein in kassen. Dit is omdat met LED de lichtspectra per gewastype kunnen worden aangepast en het daarnaast de energie-efficiƫntie verbetert in vergelijking met traditionele lichtsystemen. De nieuwste generatie kassen zijn ontworpen op jaarronde teelt met behulp van LED-licht.



C-LED heeft een breed assortiment groeilampen ontwikkeld. Gebouwd door een onderzoeks- en ontwikkelingsteam met jarenlange ervaring in de sector, worden ze getest in samenwerking met verschillende Italiaanse en internationale universiteiten, evenals teeltprofessionals die hun prestaties in de praktijk beoordelen. C-LED lampen kunnen voor verschillende doeleinden worden ingezet: Van kassen met fruitplanten zoals Solanaceae en Cucurbitaceae, kleine vruchten, eetbare en aromatische bladgroenten, microgroenten en sierplanten, tot binnenteeltfaciliteiten zonder natuurlijk licht.

C-LED werkt samen met de in Medicina, in de buurt van Bologna, gevestigde Biolchim groep aan de ontwikkeling van diverse licht- en voedingstoepassingen voor de glastuinbouw en binnenteelt. Ze werken al enige tijd aan onderzoeken en proeven in hun experimentele laboratoria en kassen om een assortiment gewasspecifieke groeistimulatoren te ontwikkelen.

Het belangrijkste doel van het partnerschap van Biolchim en C-LED is om substraattelers effectieve groeilicht/voedingscombinaties te bieden waarmee ze hun oogsten kunnen maximaliseren. De samenwerking maakt deel uit van het bredere 'WIN' project (Worldwide Innovation Network) dat in 2012 door Biolchim werd gelanceerd. Het project betreft een internationaal netwerk van partnerschappen gericht op innovatie in de landbouwsector op basis van co-creatie.

Voor meer informatie:
C-LED
Via Gambellara, 34
40026 Imola (BO)
ItaliƩ
tel: +39 0542 654980
fax: +39 0542 654344
info@c-led.it
www.c-led.it
Publicatiedatum: