Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse groententeler verwacht goed seizoen voor nieuw koolrassen

Tozer Seeds America ontwikkelt en teelt nieuwe koolrassen en het plantseizoen van de traditionele boerenkoolrassen is momenteel in volle gang. De Lacinato-rassen Black magic en Mamba F1 zullen naar verwachting een sterke groei doormaken dit seizoen. 

Black Magic (op de foto rechts) is een ras dat voortkomt uit de Cavolo Nero en heeft volgens het bedrijf een verbeterde uniformiteit en plantkenmerken. Black Magic heeft smalle, donkere, ribbelige bladeren en is beter bestand tegen de kou. Het nieuwste ras van Tozer, Mamba F1, is een Lacinato-hybride. Tozer Seeds laat weten dat Mamba F1 een goede lengtegroei heeft met uniforme bladeren en hoge opbrengsten geeft. Het ras is zeer geschikt voor meerdere oogsten. De Mamba F1 heeft ook bewezen over een goede weerstand tegen bladziekten te beschikken


Mamba
 
"Onze boerenkoolrassen worden ontwikkeld voor hun unieke smaak, textuur en zullen naar verwachting goed presteren," vertelt Kraig Kuykendall, van Tozer Seeds America. "Tozer loopt voorop in de veredeling van boerenkoolrassen. Hoewel we momenteel nog beperkte hoeveelheden zaad hebben voor de proefteelt, zijn we blij dat we al een aantal van deze nieuwe koolrassen aan kunnen bieden. Op dit moment worden onze eerste F1 groene krulkoolrassen getest, evenals het nieuwe hybrideras Lacinato Mamba F1." 

De populariteit van boerenkool neemt de laatste tijd opnieuw toe dankzij de vele gezonde eigenschappen die de groente bezit. Tozer Seeds vertelt dat het deze trend een paar jaar geleden al aan zag komen en hier tijdig op ingespeeld heeft door een nieuwe serie gekleurde boerenkoolrassen te ontwikkelen.

Voor meer informatie:
Naba Bakar
Tel: +1 (410) 302-8352
Publicatiedatum: