Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prognose Pools aardbeienseizoen

Volgens Adam Leszczyński, een aardbeienteler uit Czerwińsk, ziet het seizoen er dit jaar veelbelovend uit. Enig probleem zou een gebrek aan arbeiders kunnen zijn om het grootste deel van de oogst te verwerken. 
 
Momenteel worden er door een aantal supermarkten al aardbeien afgezet. In vergelijking met vorig jaar liggen de prijzen in Bronisze zo'n 25% lager en schommelen ze tussen 18-20 zloty/kg*. Op de groothandelsmarkt in Poznan worden er ook binnenlandse aardbeien verkocht en er is aangekondigd dat ze binnenkort ook andere markten zullen bereiken.
 
Ondertussen is er nog een groot aanbod Spaanse, Griekse en Hongaarse aardbeien, die scherp zijn geprijsd. De groothandelsprijzen in Bronisze liggen tussen 10-18 zloty/kg.
 
Vorig jaar werd er ongeveer 180.000 ton aardbeien geoogst in Polen. Als de prognoses van dit jaar kloppen, zou de productie niet lager moeten zijn dan die van 2015, dat wil zeggen meer dan 200.000 ton.
 
De oogst zal vooral afkomstig zijn van vollegrondsgewassen. Vroege rassen zijn al in bloei. De grootste bedreiging voor vollegrondsgewassen wordt gevormd door ongewone weersomstandigheden zoals vorst, hagel of overstroming.
 
 
*1 zloty = 0.23 Euro/0.28 US$
 
 
Publicatiedatum: