Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nudira Fresh Farm: Hightech teelt in de tropen

De toekomst van tuinbouw in Indonesië

"Ik geloof al 20 jaar dat hydrocultuur en kastechnologie een deel van het antwoord zijn op de beperkingen waar de groententeelt in Indonesië mee te maken heeft," zegt Edi Sugiyanto, een commerciële hydrocultuurteler met ervaring in Indonesië, Bahrein en Saoedi-Arabië. Hij maakt momenteel deel uit van het team dat het hightech teeltbedrijf Nudira Fresh beheert in Indonesië.





Edi gelooft dat de toekomst van hydrocultuurtelers in Indonesië er beter voor zal staan met de bouw van moderne kassen en hydrocultuurtechnologie. "Vollegrondstelers kampen met veel uitdagingen bij hun pogingen om hun groentenproductie hoog en stabiel te houden, vooral als het gaat om waterschade door regen en ziekten."

Het kasproject waaraan Edi deelneemt betreft een in Indonesië gebouwde kas met volledig automatische regeling van temperatuur, vochtigheid en irrigatie. "In de eerste fase planten we cherrytomaten en in de volgende kas sla met zaad van Rijk Zwaan en steenwolgroeimedia van Grodan."




Edi Sugiyanto, Nudira Fresh Farm en Agrifam PT zullen, in samenwerking met de investeerders van iGrow, verder gaan met de uitbreiding van moderne kassen in Indonesië en de bevordering van hydrocultuurtechnologie, behalve als commercieel bedrijf ook om de volgende generatie voor moderne landbouw in Indonesië op te leiden. "Hydrocultuur is de toekomst, voor elke plant, overal en altijd."

Voor meer informatie:
Edi Sugiyanto
Publicatiedatum: