Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ADM Capital investeert €8,37 miljoen in start-up Rootility

De jonge Israëlische start-up Rootility, gespecialiseerd in onderstammen, heeft een investering van ruim 8 miljoen euro ontvangen. Dankzij deze nieuwe investering kan het bedrijf zijn verkoop uitbreiden naar nieuwe landen en nieuwe oplossingen ontwikkelen voor de onderstammen van nog meer gewassen. 

Rootility specialiseert zich in nieuwe veredelingstechnieken. Ze richten zich op de ontwikkeling van betere onderstammen. "We richten ons op de wortels van de plant, omdat deze het tolerantieniveau bepalen voor veranderingen in de omgeving en daarmee uiteindelijk een verbeterde opbrengst realiseren", schrijven ze zelf. Door op grote schaal te werken met simulatie en onderzoek, gecombineerd met de bekende veredelingstechnieken, willen ze op grote schaal en met grote snelheid rassen kunnen kruisen en screenen. 

Rootility heeft de technologie op verschillende gewassen en in verschillende regio's toegepast. Daarnaast zijn er 5 jaar lang op grote schaal proeven gehouden met de producten. Inmiddels is ook de commerciële verkoop van de producten van start gegaan. Onlangs is ook Andre Goig, een veteraan binnen de zadensector en het voormalig hoofd van Syngenta's wereldwijde groentezadenbedrijf, aan de Raad van Bestuur toegevoegd. 

Het bedrijf werkt nauw samen met grote zaadbedrijven en voedselverwerkers. "De opstelling van de vele geënte tomatenplanten in Californië is een uitstekend voorbeeld van hoe onze aanpak en technologie de huidige methodes kunnen veranderen, de oogst kunnen verhogen en de gevoeligheid voor ziekten die door hitte, kou, of de bodem veroorzaakt worden kunnen verminderen", schrijven ze en tomaten zijn dan ook een belangrijke groeiende markt voor het bedrijf.

Rafael Meissner, de oprichter en directeur van Rootility heeft laten weten: "We zijn ontzettend blij met de investering van het Cibus Fund en zijn enthousiast over de combinatie van de strategische samenwerking en operationele expertise die ADM Capital met zich meebrengt. In de laatste jaren hebben we voor verschillende gewassen revolutionaire onderstam-oplossingen op de markt kunnen brengen. Dankzij deze nieuwste investering kunnen we onze activiteiten verder uitbreiden, en nieuwe markten betreden in landen waar ADM al bekend is, zoals verschillende markten in Azië." 

Publicatiedatum: