Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mobiele teeltkas voor voorlichting

Het Canadese NatureFresh Farms gaat dit jaar opnieuw op pad met het Greenhouse Education Center-programma. De Greenhouse Education Center is een mobiele teeltkas, waarmee het bedrijf gedurende de zomer deel zal nemen aan evenementen bij supermarkten, scholen en beurzen. Het team dat aan het programma is verbonden, bestaat onder andere uit studenten, die voorlichting zullen geven over hoe AGF in kassen wordt geproduceerd en over de gezondheidsvoordelen van verse groenten en fruit. 


 
NatureFresh Farms begon met de Greenhouse Education Center in 2015 om consumenten precies te laten zien hoe groenten in kassen wordt geteeld. Veel mensen hebben weinig begrip van hoe de leveringsketen van verse groente en fruit van de teler naar de consument loopt. Dit gebrek aan kennis leidt er vaak toe dat men ongezonde keuzes qua voeding maakt. NatureFresh Farms besloot iets aan deze situatie te doen, wat heeft geleid tot het concept van de Greenhouse Education Center.
 
De Greenhouse Education Center is een mobiele kas met een lengte van 11 meter. De kas is voorzien van levende planten, innovatieve teelttechnologieën en een ecosysteem dat gebruik maakt van hommels. Bezoekers kunnen de planten aanraken en zo van dichtbij zien hoe de planten van NatureFresh Farms worden geteeld. Ze krijgen zodoende een blik achter de schermen, waarbij ze zicht hebben op alles van het ventilatiesysteem tot aan de irrigatie.


 
Alle vragen over NatureFresh Farms, glastuinbouw en verse AGF kunnen worden beantwoord door het team van studenten, dat de hele zomer lang met de mobiele teeltkas meereist. De achtergrond van de studenten van dit jaar varieert van bedrijfskunde tot landbouwkunde en gezondheidswetenschappen. Het team heeft zodoende een diverse set aan perspectieven met betrekking tot de glastuinbouw. Alle studenten delen ondanks hun verschillende achtergronden een passie voor verse AGF.
 
De Greenhouse Education Center neemt dit jaar deel aan meer dan 70 verschillende evenementen verspreid over het oosten van Noord-Amerika. Het team bezoekt verschillende supermarkten, scholen en beurzen in Ontario en de staten Ohio, New York en Pennsylvania. 

Voor meer informatie:
Kara Badder
NatureFresh Farms
Tel: +1 (519) 326-1111 Ext. 3215
Publicatiedatum: