Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Benny Cuypers, BelOrta

"Moeizame opening Belgisch kasgroentenseizoen"

Tholen – "Binnen een dag of tien zal de aanvoer van Belgische kastomaten los gaan komen", aldus Benny Cuypers, Divisiehoofd Verkoop bij BelOrta. "Het seizoen van de kastomaten is moeizaam begonnen, omdat er nog aardig was productie uit Spanje en Marokko was. Hierdoor stonden de prijzen snel onder druk. Kwalitatief is alles in orde maar de prijzen zijn nog steeds matig. Het seizoen van Spaanse- en Marokkaanse tomaten zal binnenkort aflopen en het weer speelt ook altijd een grote factor bij de afzet." 



Paprika's
Ook de kaspaprika's hebben een moeilijke start gehad dit seizoen. "In de maand maart waren er al vrij snel grote producties, maar de prijzen waren ondermaats door de grote concurrentie van Spaanse paprika's. In de afgelopen tien dagen zijn de prijzen verbeterd, toch zal er voorlopig toch nog aanvoer zijn van Spaanse paprika's", aldus Cuypers. De kwaliteit van de kaspaprika's is dit seizoen wederom goed dit komt doordat de paprika planten in de kassen nog jong zijn.



Komkommers 
"We hebben tot nu toe een bevredigend kaskomkommerseizoen gehad. Er zijn wat schommelingen in de prijs geweest, maar uiteindelijk waren de prijzen wel correct al zijn het geen topprijzen geweest. Er is veel aanvoer van Belgische kaskomkommers, maar dit is normaal voor de tijd van het jaar", vertelt Benny. Er is ten opzichte van het vorige jaar wat productie weggevallen. Mede doordat het vorig jaar geen goed seizoen was voor de kaskomkommertelers, zijn er wat telers gestopt of overgestapt naar andere producten. De daling in het areaal bedraagt zo'n 10%. 



Aubergines 
Het areaal van Belgische kasaubergines is dit jaar met zo'n 20% uitgebreid. Maar de start van het aubergineseizoen was moeilijk, omdat er nog veel concurrentie was uit de zuidelijke landen. "De laatste weken is het erg verbeterd en is het normaal voor de tijd van het jaar. Ook de prijzen zijn weer goed te noemen. Bij de start van het seizoen lagen de prijzen erg laag, maar sinds begin april zijn de prijzen weer gestegen." Voor het verloop van het seizoen vindt men het lastig om voorspellingen te doen. "Het is wachten op de grote producties van juni en juli, die bepalen voor een groot gedeelte het seizoen", besluit Benny. 



Voor meer informatie:
Benny Cuypers
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
+32(0)155 655 291