Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een Pools-Friese Romeo & Julia in de kassen bij Hartman in Sexbierum

De kas van A.C. Hartman in Sexbierum is sinds 13 april het toneel voor een Pools-Friese Romeo & Julia. Tot en met 27 mei wordt er het toneelstuk 'Lost in the Greenhouse' opgevoerd. In de kassen waar normaal gesproken Friese en Poolse arbeiders tomaten, komkommers en paprika's plukken, bloeit een voorzichtige liefde op tussen Klaske, dochter van de baas, en de Poolse nieuwkomer Wojtek.



In een recensie in NRC Handelsblad van 23 april krijgt de voorstelling drie sterren. "Het is mooi dat de Oost-Europese migranten een serieuze plek krijgen in het Nederlandse theater. Hun worsteling komt in deze voorstelling overeen met die van niet-westerse migranten, waar meer theater over is."

Gemeenschapsgevoel
"Gedurfd is de inzet van Poolse acteurs. In het eerste deel van de voorstelling is Pools de voertaal." In de kas is het voortdurend feest. "Wat 'Lost in the Greenhouse' ontbeert aan theatrale gelaagdheid, compenseert het met energie en vrolijkheid. Het gemeenschapsgevoel dat de voorstelling hierbij uitdraagt, is van grote waarde."

Lees hier de volledige recensie.

Voor meer informatie:
Lost in the Greenhouse
www.lostinthegreenhouse.com
info@lostinthegreenhouse.com

Hartman Kwekerijen
Juckemaleane 10, 8855 XE Sexbierum

Publicatiedatum: