Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Supermarkt schuldig aan val op AGF-afdeling

Een vrouw valt op de AGF-afdeling van de Albert Heijn en breekt haar pols. Wie is er schuldig aan de val? De rechtbank heeft in hoger beroep besloten dat de supermarkt hier aansprakelijk voor is. De supermarkt heeft niet voldoende aangetoond de vloer van de winkel schoon en droog te houden.

Het gaat om een vrouw die meer dan vier jaar geleden in de supermarkt uitgleed over wat zij vermoedt water en groentenresten waren. Bij de val brak ze haar pols.

In een langlopende rechtszaak voerde Albert Heijn eerder aan dat niet vaststaat dat de vrouw in de supermarkt viel. In tweede instantie voerde de supermarkt aan dat er elke dag geveegd werd en dat medewerkers in de gaten moeten houden of de vloer netjes is. "Bij groenten die los in de bakken ligt – zoals bijvoorbeeld sperziebonen – komt het voor dat enkele bonen op de grond vallen, die niet onmiddellijk worden opgeruimd door personeel van Albert Heijn. Dat is niet te voorkomen", vindt de supermarkt verder. Daar nam de rechter geen genoegen mee.

Het simpele feit dat het schoonmaakprotocol bestaat, wil volgens de rechter nog niet zeggen dat het nageleefd wordt. Bovendien gaat het in deze zaak niet om een sperzieboon, maar om water en groente. "De vrouw is uitgegleden in het gangpad bij de koeling als gevolg van een door water en groenteresten glad geworden vloer. De vloer had ofwel meteen moeten worden schoongemaakt en gedroogd ofwel Albert Heijn had veiligheidsmaatregelen moeten treffen door bijvoorbeeld een waarschuwingsbord bij de natte plek te plaatsen."

Als voorschot op de immateriële schade moet Albert Heijn nu 1.500 euro aan de vrouw betalen. Daar komt nog eens 5.500 euro aan proceskosten bovenop.

Lees de hele uitspraak hier.

Publicatiedatum: