Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadese aanpak medische cannabisteelt voorbeeld voor Europese landen

De wereld keek toe terwijl Canada een unieke federale aanpak instelde voor de teelt en distributie van medicinale cannabis. Dankzij de bijbehorende regelgeving konden Canadese producenten van medische cannabis grote deskundigheid opdoen op het gebied van grootschalige teelt. Het is dus niet vreemd dat Europese landen zich tot Canadese deskundigen wenden nu ze zelf de weg naar de legalisering van medische cannabis inslaan.

Het bedrijf Maricann is momenteel in afwachting van een teeltvergunning in Duitsland onder de nieuwe Duitse 'Cannabis als Medicijn' wet. Volgens CEO Ben Ward was de federale implementatie van een raamwerk voor medische cannabis de eerste stap maar worden ze nu ook gezien als een leider met betrekking tot het recreatief gebruik van cannabis: 

"Duidelijke richtlijnen hebben ons de ruimte gegeven om niet alleen leidend te worden in de teelt van specifieke soorten cannabis, maar ook om de expertise te ontwikkelen om een product van constante kwaliteit te fabriceren. En we hebben ook toegang tot kapitaal waarmee bedrijven als de onze op kunnen schalen."

Ward zegt dat Canada's eersteklas model de weg heeft geƫffend voor landen als Duitsland en Zwitserland om hun eigen voorschriften voor medicinale cannabis te ontwikkelen.

Lees meer op the Financial Post (Peter Kenter)
Publicatiedatum: