Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Willem Tolhoek, Veiling Zaltbommel:

"Vraag naar aardbeien groter dan aanbod"



Tholen - Het weer heeft dit jaar ook weer onmiskenbaar veel effect op de zachtfruitmarkt. "Momenteel is het totale zachtfruitaanbod uit de kas afkomstig. We hebben een relatief koud voorjaar gehad en dat resulteerde in een enorm grillige prijsvorming. In het vroege voorjaar is er belichte teelt van Nederlands product en dat vindt zijn weg steeds meer naar de Nederlandse supermarkt naast het importproduct en dit is een positieve ontwikkeling."



"Voor de tijd van het jaar waren de aardbeienprijzen lang op een wisselend niveau, maar door het mooie weer is er momenteel meer vraag dan aanbod en schiet de prijs deze week weer omhoog", vertelt Jan Willem Tolhoek, Hoofd Marketing & Sales van Veiling Zaltbommel.



"De teelt had in het algemeen door de kou en donker weer een vertraging opgelopen, maar krijgt nu door de hoeveelheid licht weer een enorme boost. Toch is het aanbod op veiling Zaltbommel nog relatief beperkt maar staan we nu wel op het punt dat de productie meer los moet gaan komen. De buitenteelt zal eind mei weer op de markt komen en daar doen deze dagen met zomerweer zeker goed aan. Er is momenteel nog wel een redelijk aanbod Zuid-Europees product op de markt, maar door relatief veel regen en kou ligt ook de Spaanse aanvoer op een lager niveau dan gebruikelijk", constateert Jan Willem.


Portugese aardbeien

Sinds enkele jaren biedt Veiling Zaltbommel ook Portugese Elsanta-aardbeien aan die door Nederlandse telers worden geteeld en hiervoor zijn afspraken met klanten gemaakt. "Dit seizoen loopt nog tot half mei en is prima verlopen", vertelt Jan Willem. Het areaal frambozen, blauwe bessen en rode bessen is bij de veiling licht uitgebreid. Het areaal bramen is stabiel en in het najaar zal er ook een uitbreiding zijn in de kasaardbeienteelt.


Sonata


Kasbramen in bloei

Voor meer informatie:
Jan Willem Tolhoek
Veiling Zaltbommel
Tel: 0418 579 911
j.tolhoek@veilingzaltbommel.nl
www.veilingzaltbommel.nl