Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ontario: Affinor Growers gaat 45.000 m2 grote vertical farm bouwen

De exclusieve licentiehouder van Affinor Growers in Ontario, Urban Vertical Farms, heeft een overeenkomst van $6 miljoen (€4,8 miljoen) getekend met Zygoz Equity Partners.

De overeenkomst is getekend op 11 april 2018. Het gehele project zal worden gefinancierd door Zygoz Equity Partners in ruil voor een aandeel van 20% in Urban Vertical Farms en de bouw zal deze zomer beginnen. De faciliteit wordt 45.000 m2 groot en zal starten met 60 verticale torens met tien verdiepingen, die maandelijks een opbrengst van $300.000 kunnen creëren met een netto winstmarge van ongeveer 35%.



Urban Vertical Farms is van plan om de faciliteit nog verder te gaan uitbreiden in samenwerking met Zygoz Equity Partners als de vraag naar de producten stijgt. Affinor Growers verwacht eind augustus 2018 een inkooporder te krijgen van $1,2 miljoen voor de 60 roterende verticale torens die bij het project horen. Het doel is om deze torens voor het eind van het jaar klaar te maken. 



Brian Harris, Managing Partner bij ZEP: "UVF is het perfecte voorbeeld van het soort bedrijf waar we in willen investeren. Het heeft een indrukwekkend managementteam samen weten te stellen, het systeem uitgebreid getest en bovendien al een lijst van klanten, die interesse hebben in de producten. De cash flow zal hierdoor vanaf dag 1 gaan lopen en het bedrijf heeft geweldige marges. Bovendien is UVF het gesprek aangegaan met Affinor Growers om de mogelijkheid om de licenties uit te breiden te bespreken - iets waar onze internationale partners erg blij mee zijn. Omdat we een aandeel van 20% in het bedrijf zullen hebben, willen we UVF graag zo snel mogelijk laten uitbreiden, zodat we ons voordeel kunnen doen met deze marktkans." 

Jerry Stefaniuk, de directeur van Urban Vertical Farms: "Ik ben ontzettend enthousiast over de samenwerking met Zygoz Equity Partners in ons vertical farming avontuur in Ontario. Ik ben ervan overtuigd dat dit de toekomst van de teelt is en ik ben trots dat ik op de voorgrond mag staan als pionier van een methode, die de wereld voorziet van een schone, veilige en duurzame voedselproductie."

Voor meer informatie: 
Publicatiedatum: