Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Handelsmissie China:

Aeres Hogeschool gaat samenwerken met Chinese Zhongkai University

Op het gebied van onderwijs en onderzoek gaat Aeres Hogeschool samenwerken met de Chinese Zhongkai University. Dat hebben beide partijen vastgelegd in een intentieverklaring, die op 12 april in Guangzhou werd getekend. Dit gebeurde tijdens de handelsmissie die vanuit de Nederlandse overheid werd georganiseerd.


Joep Houterman van het College van bestuur van Aeres in gesprek met vertegenwoordigers van de Chinese Zhongkai University. Beide partijen tekenden op 12 april 2018 een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van onderwijs, onderzoek en kennisdeling

Zhongkai University en Aeres Hogeschool zijn beide kennisinstellingen met een sterke specialiteit in het groen onderwijs. Voor de samenwerking hebben beide organisaties dan ook een breed scala aan onderwerpen in beeld, die ze nu verder gaan verkennen en uitwerken. Deze onderwerpen omvatten onder meer:

• het uitwisselen van studenten;
• het uitwisselen van medewerkers;
• invulling geven aan gezamenlijke onderwijsprogramma's. Onder ander op het
gebied van food safety en internationaal praktijkgericht onderwijs;
• samenwerking in onderzoek en projecten.

Voedselveiligheid
Joep Houterman van het College van Bestuur van Aeres, was als deelnemer van de Nederlandse handelsmissie aanwezig om de afspraken met de Zhongkai University namens Aeres te ondertekenen. Een eerste initiatief dat nu volgt betreft het opleiden van auditors op het gebied van voedselveiligheid. Beide partners zijn al in overleg over de vormgeving van deze opleiding en het team dat dit gaat verzorgen. In mei komt een delegatie van de Zhongkai University naar Nederland om over dit onderwerp en de verdere invulling van de samenwerking te spreken.

Samenwerking
Aeres Hogeschool is al tien jaar actief in China en is trots op het nieuwe partnerschap met Zhongkai University. "De samenwerking is een mooie kans voor studenten en docenten in China en Nederland om onder verschillende culturele omstandigheden internationale ervaring op te doen. Ook op het gebied van onderwijsversterking en kennisuitwisseling tussen beide landen is de overeenkomst een belangrijke stap."

Voor meer informatie:
Aeres Hogeschool
info.hogeschool.dronten@aeres.nl
www.aereshogeschool.nl/dronten


Publicatiedatum: