Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer vraag naar Chinese cherrytomaten

De cherrytomaat is in de afgelopen jaren erg populair geworden. In vergelijking met conventionele tomaten zijn cherrytomaten duurder. Ze smaken als knapperig en zoet fruit. Er zijn echter verschillende beperkingen met betrekking tot de teelt. "De opbrengst is laag, met slechts 22,5 ton per hectare. Ook zijn de teeltkosten hoger en is het aantal geschikte gebieden voor plantages beperkt. Door al deze factoren is er een beperkt aanbod aan cherrytomaten in China," aldus Ding Song van Beijing Guanshu Agricultural Technology Co., Ltd.


Fruittomaat


Teeltkas voor fruittomaten

"We hebben teeltkassen opgezet in de weilanden van Horqin in Binnen-Mongolië. De kassen hebben een areaal van 6,7 hectare. We leveren onze tomaten voornamelijk aan een e-commerceplatform in Beijing en een Japanse supermarkt in Chengdu. Het seizoen loopt van september van dit jaar tot juni van volgend jaar. Om te zorgen voor een jaarrond aanbod spannen we ons in om meer aan te planten en kijken we naar innovatieve technologieën en nieuwe rassen. Ook zorgen we ervoor dat we een goede kwaliteit bij onze producten in stand houden."





Fruittomaat met hoog suikergehalte

"De reden waarom we voor de weilanden van Horqin in Binnen-Mongolië hebben gekozen is voornamelijk omdat dit het meest geschikte gebied is voor de teelt van zoete gewassen. Dit teeltgebied bevindt zich op 44 graden noorderbreedte en heeft een droog klimaat. Het temperatuurverschil tussen dag en nacht kan oplopen tot 13 °C-16 °C. Per jaar is hier meer dan 2.900 uren aan zonlicht. Om de kwaliteit van onze tomaten te garanderen maken we exclusief gebruik van een ras dat wordt geleverd door een Japans veredelingsbedrijf. Met het oog op veiligheid, voeding en smaak telen we uitsluitend niet-GGO-rassen en houden we een biologisch landbouwproces aan. We irrigeren de tomaten met melk en gebruiken mest van vee als biologische voedingsstoffen. Ook gebruiken we bijen voor bestuiving."






"Vanaf het punt dat we onze tomaten op de markt hebben geïntroduceerd is er veel vraag naar geweest. Gezien de inkomens van consumenten toenemen en de behoefte aan gezonde voeding steeds groter wordt, denk ik dat de vraag naar onze tomaten in de toekomst alleen maar verder zal groeien. Om de consument beter van dienst te zijn zoeken we naar partners op het gebied van teelt en distributie, zodat we het aanbod van onze tomaten verder uit kunnen breiden."

Ding Song
Beijing Guanshu Agricultural Technology Co., Ltd.
Tel/WeChat: +86 158 4212 7017
Publicatiedatum: