Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Marc Oude Luttikhuis, Het Foodatelier prikkelt eiwitproducenten

'Spervuur aan nieuwe gemaksproducten waarbij groente een belangrijk bestanddeel is'

Marc Oude Luttikhuis van Het Foodatelier verwacht een spervuur aan nieuwe gemaksproducten waarbij groente een belangrijk bestanddeel is. "Vlees is de duurste aankoop. Groenten hebben een betere marge." Hij meent dat de vleessector te traditioneel is. Gehakt en shoarmavlees hebben samen in het vleesschap van de supermarkten een volumeaandeel van 80%. Productiebedrijven zijn echter ingesteld op hamlapjes en speklapjes. "Die worden niet gegeten. Convenience gaat over gemak en dat is niet het gemak van gebraden varkenslapjes", aldus Oude Luttikhuis.

Oude Luttikhuis stelt ook dat de macht niet bij de retail ligt maar bij de pizzakoerier. Hij voorspelt dat er één grote foodservicemarkt ontstaat, gericht op directe consumptie.

Klik hier voor Meat&Co met het verslag van de Meattech discussie bijeenkomt Inzicht in onbewust gedrag van de consument.

Bron: Meat&Co

Publicatiedatum :



Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018