Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japan: Fujitsu en Kyushu University onderzoeken AI in de landbouw

Kyushu University en Fujitsu Limited gaan vanaf april 2018 voor twee jaar samen onderzoek doen naar de mogelijkheden om met AI (artificiële/kunstmatige intelligentie) de landbouwproductie te verbeteren.

Hierbij zullen groeisnelheidsgegevens, waaronder planthoogte en bladoppervlak, worden gemeten met behulp van Kyushu University's fytometrische technologie en geïntegreerd in hun eigen plantengroeimodel, in combinatie met een door Fujitsu ontwikkeld AI-systeem dat in realtime informatie kan voorspellen, inclusief groeisnelheid en oogstmomenten. Deze voorspellingen zullen worden gebruikt voor onderzoek en ontwikkeling van efficiënte teeltsystemen die beter bij de vraag aansluiten.

Achtergrond
Kyushu University en Fujitsu doen al sinds 2014 gezamenlijk wiskundig onderzoek gericht op het oplossen van problemen in de samenleving. Dit nieuwe onderzoek naar een meer stabiele en geavanceerde landbouwproductie zal deels gebaseerd zijn op de resultaten van hun eerdere inspanningen.

Een stabiel aanbod van landbouwproducten en omzetvergroting blijven zwaartepunten in de landbouw, die echter door verschillende factoren onder druk worden gezet. Het weer en andere teeltomstandigheden op typische landbouwproductielocaties kunnen bijvoorbeeld de stabiele aanvoer van producten bemoeilijken. 

Verder zijn oogsttijd, -volume en -kwaliteit momenteel sterk afhankelijk van de kennis van elke teler, wat resulteert in grote verschillen per landbouwbedrijf. Verbetering van de landbouwproductie is dan ook cruciaal geworden voor meer consistentie qua tijdbepaling, productie, kwaliteit en prijsstelling.

 


Schema van het gezamenlijk onderzoeksproject

Het onderzoek zal lopen van april 2018 tot maart 2020 en zal worden uitgevoerd in een 'slimme' kas op de Ito Campus van Kyushu University, in Fukuoka, Japan. 

Fujitsu zal de resultaten aanwenden voor de landbouwbedrijven van Fujitsu Group en de nieuwe technologieën ook aan de landbouwsector aanbieden. Om het gebruik van ICT op het gebied van landbouw te bevorderen, zal Kyushu University zich richten op onderwijs in slimme landbouw (behalve in Japan ook in de Aziatische regio en andere landen) en de actieve ontwikkeling van deskundig personeel. 

Voor meer informatie:
www.fujitsu.com
www.kyushu-u.ac.jp/en
Publicatiedatum: