Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bijna 4.000 bezoekers ervaren dynamiek in het innovatiecentrum

Grote belangstelling open dag World Horti Center

Op zaterdag 7 april opende World Horti Center tijdens Kom in de Kas haar deuren voor het publiek. De belangstelling was overweldigend. Door het mooie weer kwamen veel bezoekers uit de omgeving een kijkje nemen in het nieuwe kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw.



Tijdens de officiële opening op 7 maart 2018 heeft World Horti Center veel belangstelling gehad van organisaties en tuinbouw professionals. Zaterdag was de aandacht vooral van belangstellenden vanuit de omgeving. De bezoekers waren verrast door de veelzijdigheid van het gebouw: een schoollocatie voor 1.200 leerlingen in het middelbaar beroepsonderwijs met een breed opleidingsaanbod, een innovatief onderzoekcentrum waar de nieuwste technieken, gewasbeschermingsmiddelen en teeltmethoden worden onderzocht en bovendien een plaats waar meer dan 100 prominente tuinbouwbedrijven zich vestigen op een permanente beursvloer.

"Het was een heel geslaagde open dag waar de bezoekers hun ogen uitkeken. Er was veel te zien, te proeven, te ruiken en te beleven. Bovendien was het ook een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en bij te praten. We hebben tijdens deze open dag goed kunnen laten zien dat we een uniek centrum hebben waar onderwijs, onderzoek, ondernemers en overheid samen komen voor verdere ontwikkeling van de tuinbouw. Bovendien is het World Horti Center dé mbo-onderwijs locatie voor de regio," aldus Atie de Gier, directeur MBO Westland.

Bezoekers proeven verschillende vruchtgroenten en worden door coöperatie DOOR geïnformeerd over het effect dat het eten van deze groenten heeft op de gezondheid

Bekijk hier een uitgebreid fotoalbum van de open dag.

bron: World Horti Center