Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese veredelaar introduceert nieuwe tomatenrassen

Het Chinese veredelingsbedrijf Fanyu Fruit Tomato ziet een toekomst vol kleur. Dit jaar werken ze al met rode, gele en zwarten tomaten en binnenkort introduceren ze ook groene en paarse rassen. Dat vertelde SHi Xingrin tijdens het eerste "China (Wuxing) Cherry Tomato Festival", dat op 23 maart door iFreshFair Asia in Huzhou werd georganiseerd. Het evenement werd bijgewoond door 200 belangrijke spelers van de Chinese tomatensector.



Shi Genbao, de locoburgemeester van Huzhou City, was persoonlijk bij het evenement aanwezig. Hij gaf een presentatie over de ontwikkeling van de landbouwsector van Huzhou. Hij benadrukte daarbij de positieve invloed op Huzhou die de cherrytomatenteelt heeft.


Locoburgemeester Shi Genbao

Tijdens de conferentie werden door vijf importeurs overeenkomsten getekend met Fanyu Fruit Tomato. De contracten hadden een gezamenlijke waarde van 11,69 miljoen yuan (€1,5 miljoen). Ook kondigde Fanyu Fruit Tomato officieel aan op zoek te gaan naar nieuwe handelspartners. Per 1 april heeft het bedrijf ruimte voor tien partners, waarbij de voorkeur wordt gegeven voor bedrijven in stadsgebieden.

Volgens Fanyu-oprichter Shi Xingren komen tomaten elk jaar over het algemeen vanaf 15 maart op de Chinese markt. Dit jaar was de temperatuur echter zo laag, dat de tomaten tien dagen later op de markt verschenen. Ze blijven tot begin mei in de schappen beschikbaar. Het seizoen voor Hainan Qianxi-tomaten komt met het begin van april in de laatste fase van zijn seizoen. Het moment dat de tomaten van Fanyu op de markt verschijnen valt samen met het einde voor de Hainan Qianxi-tomaten. Daarmee vervult Fanyu Fruit Tomato een gat in de markt en wordt de situatie vermeden dat het aanbod groter is dan de vraag.

Unieke smaak en uiterlijk
Fanyu Fruit Tomato gaat in 2018 voornamelijk werken met rode, gele en zwarte tomatenrassen. De rode tomaten hebben een brixwaarde van rond de 9 en een gemiddelde opbrengst van 4500 kg per 0,06 hectare. Dat is 12,3% meer dan de opbrengst van Hainan Qianxi-tomaten. Het gele tomatenras is oorspronkelijk vanuit Japan geïntroduceerd als een cherrytomatenras. De gemiddelde gele tomaat weegt 15 gram en heeft een brixwaarde van 8,5. De zwarte tomaat weegt gemiddeld 20 gram en is beter bestand tegen schade en ziektes. De kwaliteit van de tomaten is geweldig. Bovendien hebben de zwarte tomaten een geneeskrachtige werking, naast dat ze als snack kunnen worden verkocht.

Fanyu Fruit Tomato gaat binnenkort ook groene en paarse tomatenrassen introduceren.


Commercieel verpakte Fanyu Fruit-tomaten




Gestandaardiseerde teelt garandeert kwaliteit
De kwaliteit van de cherrytomaten hangt nauw samen met factoren als plantage-technologie, hoe dicht de planten bij elkaar staan en ventilatie. Volgens Shi Xingren geven de tomatenplanten over het algemeen kleinere tomaten met een lager suikergehalte. Fanyu Fruit Tomato heeft strikte standaarden voor de teelt ingesteld, waarbij onder andere 1400 tot 1500 zaailingen per 0,06 hectare wordt aangehouden. Deze standaard garandeert een regelmatig formaat van het fruit en een uniform suikergehalte.


iFreshFair organiseerde op 24 maart een rondleiding op een plantage van Fanyu Fruit Tomato


De plantages van Fanyu Fruit Tomato bevatten gestandaardiseerde teeltkassen, economische irrigatiefaciliteiten en biologische middelen tegen ongedierte

Gemoderniseerde teelt en massaproductie van zaailingen

Meer informatie voor het partnerschap via het Tomato Talk TM-programma is te vinden via www.jinshuju.net/f/TIhgJP
Publicatiedatum: