Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Monsanto en Pairwise werken samen aan versnelling innovatie van genbewerking

Monsanto en Pairwise hebben een samenwerking aangekondigd om onderzoek en ontwikkeling op het gebied van landbouw te bevorderen met genbewerking. Volgens de overeenkomst zal Pairwise voor maïs-, sojabonen-, tarwe-, katoen- en canolagewassen exclusief met Monsanto werken.

Volgens de samenwerkings- en licentieovereenkomst van de bedrijven zal Monsanto $100 miljoen bijdragen voor de toegang tot en ontwikkeling van intellectueel eigendom van Pairwise met betrekking tot rijgewassen, inclusief een optie om producten te commercialiseren die uit de onderzoeksamenwerking voortkomen.

Volgens Dr. Robb Fraley, chief technology officer van Monsanto, zijn samenwerkingsverbanden een manier waarop Monsanto telers van nieuwe technologieën kan voorzien en zijn ze daarom blij met de samenwerking met genbewerkingspionier Pairwise. 

Pairwise heeft een vergunning voor programmeerbare genbewerkingsmogelijkheden (base editing) van de Harvard University en zal nieuwe toepassingen voor genbewerking ontwikkelingen voor gebruik in het samenwerkingsonderzoek van Pairwise en Monsanto. Pairwise beoogt ook eigen nieuwe gewassoorten te ontwikkelen in samenwerking met andere landbouw- en consumentenbedrijven.

Pairwise oprichter J. Keith Joung: "Mijn medeoprichters en ik geloven dat de technologieën die we elk hebben ontwikkeld vergaande gevolgen kunnen hebben voor de teelt en de innovatie kan versnellen die dringend nodig is om een groeiende bevolking te voeden ten overstaan van de uitdagingen die klimaatverandering met zich meebrengt. 'Base editing' zou een grote invloed kunnen hebben op de snelheid en precisie waarmee plantenwetenschappers gewassen kunnen verbeteren."

Pairwise heeft onlangs een financiering afgesloten van $25 miljoen van Deerfield Management en Monsanto Growth Ventures, die elk minderheidsaandeelhouders zijn. Bij het bedrijf zijn betrokken: Dr. Tom Adams (CEO), Dr. Haven Baker, chief business officer; en oprichters Drs. David Liu (Harvard University, Broad Institute, Howard Hughes Medical Institute Investigator), Feng Zhang (Broad Institute/MIT) en J. Keith Joung (Massachusetts General Hospita /Harvard Medical School), die allemaal genbewerkingsdeskundigen zijn.

Volgens Dr. Baker is de gezondheidszorg al heel lang succesvol pionier op het gebied van gengerelateerde behandelingen. "Pairwise en onze partners geloven dat hetzelfde mogelijk is voor de landbouw. Genbewerking kan een cruciale rol spelen bij het aanpakken van wereldwijde voedseluitdagingen door samenwerking tussen bedrijven over de hele wereld."

Voor meer informatie:
www.pairwiseplants.com
monsanto.com
Publicatiedatum: