Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cor den Hertog, Pentakeep:

"Wortelstimulanten leveren productie- en kwaliteitsvoordeel op"

Tholen - Pentagrow bracht als een van de eerste aanbieders voedingselementen op de markt. Met de meststoffen wordt er gestreefd naar een maximale opbrengst en optimale kwaliteit van de producten. Er springen er twee uit: Pentakeep en Nutriphite-Magnum S. Beide producten kunnen voor allerlei gewassen ingezet worden van uien, chrysanten en tomaten tot paprika en komkommers. Cor den Hertog, eigenaar Pentagrow: "Met deze middelen streven we naar een maximale opbrengst en een optimale kwaliteit. Het kan zowel preventief als curatief ingezet worden. De resultaten zullen zichtbaar zijn. Er komen meer en sterkere haarwortels. Daardoor worden de spoorelementen beter opgenomen en kan de plant (zo nodig) herstellen en actiever worden."



Nutri-Phite Magnum S is een geconcentreerde meststof met specifieke voedingsstoffen in sterk oplosbare vorm. Wanneer het product op het juiste moment als blad- of wortelbehandeling wordt gebruikt, bevordert dit de plantengroei, plantontwikkeling, de aanmaak van nieuwe wortels, kwaliteit en opbrengst. En Pentakeep is ook een vloeibare stikstof meststof. Dit product bevat 5-Aminolevuline zuur. 5-ALA is in elk levend organisme in beperkte mate aanwezig. Door extra toediening aan de plant zal de fotosynthese de aanmaak van suikers en droge stof verhogen.



Hein Lansbergen van LG Flowers startte ooit met een kleine proef. In een vak (600m) ontstonden er in het najaar toen wat problemen met de wortels. Het vak zou eigenlijk geruimd moeten worden. Bas van Schie, Pentagrow, adviseerde hem om Nutriphyte MagnumS in te zetten. Hein zou zo het gewas sterk kunnen houden. "Aanvankelijk stond ik hier sceptisch tegenover. Maar ach ... baat het niet dan schaadt het niet," aldus Hein. Na een week zag hij al herstel bij de wortels. "De wortelpunten werden weer wit. Dankzij de groeikracht van de gerbera reageert het gewas snel op dit middel. Daardoor zie je al snel resultaat. De wortelproblemen waren opgelost. En …. er hoefde niet meer geruimd te worden."

Voor meer informatie:
Pentagrow
www.pentagrow.nl
info@pentakeep.nl
0182 -76 91 17

Bas van Schie
M : 0651 – 342 416

Cor den Hertog
M : 0624 – 220 219
cor@pentagrow.nl