Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Nederlandse oranje paprika's voor het Koningspaar

Het is inmiddels een jarenlange traditie: op woensdag 28 maart hebben Petra Barendse en Alex Zwinkels namens de Oranje paprikatelers de eerste oranje paprika's van dit jaar aangeboden aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bij Paleis Noordeinde in Den Haag.



De Nederlandse Oranje paprika bevat veel vitamine C en verslaat volgens de telers met gemak de sinaasappel en de kiwi. De Oranje paprikatelers zijn dan ook trots dat de eerste Nederlandse oranje paprika's momenteel geoogst worden. Om deze groente met deze specifieke Koninklijke kleur breder onder de aandacht te brengen, wordt aan het Koningspaar de eerste nieuwe oogst Nederlandse oranje paprika's aangeboden.

'Koninklijk'
De teelt van oranje paprika's vindt in Nederland in kassen plaats. Oranje paprikatelers zorgen er naar eigen zeggen voor dat hun paprikaplanten 'koninklijk' behandeld worden en optimaal kunnen groeien in hun kassen door ze de juiste temperatuur, een optimale voeding en zoveel mogelijk licht te geven. Schadelijke insecten worden in de kas bestreden door hun natuurlijke vijanden die de teler in het gewas heeft uitgezet, biologische gewasbescherming dus. Kortom, oranje paprika is een typisch Nederlands kwaliteitsproduct, dat duurzaam geteeld wordt met aardwarmte.

Oranje paprika onderscheidt zich door de zoete smaak, de kleur van Nederland en het dunne vruchtvlees. Daarnaast zijn oranje paprika's heel gezond omdat ze o.a. veel vitamine C, calcium en eiwitten bevatten, belangrijk voor sterke botten en spieren. De inhoudsstoffen luteïne en zeaxanthine zijn belangrijk ter voorkoming van oogproblemen. De paprika's zijn heel geschikt om te snacken maar ook om bijvoorbeeld een heerlijke soep mee te maken.

Voor meer informatie:
De Oranje Paprikavereniging
www.oranjepaprika.eu
info@oranjepaprika.eu

Publicatiedatum: