Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tecnova verkrijgt accreditatie voor EOR-tests

Het Directoraat-Generaal van de Gezondheid van de Landbouwproductie heeft Tecnova een officiële accreditatie verleend. Deze accreditatie stelt het bedrijf in staat om EOR-proeven uit te voeren en te beoordelen of fytosanitaire producten en nieuwe voedingsproducten op basis van micro-organismen voldoen aan de gestelde eisen.



Technologisch Centrum Tecnova onderscheidt zich door zijn flexibiliteit en aanpassing aan de behoeften van zijn klanten. Dit is terug te zien in de 21 kassen van verschillende typen die het bedrijf heeft. Deze vertegenwoordigen de gehele variëteit aan kassen, substraten en technologie die momenteel aanwezig is in de sector. Ook wordt er continu gewerkt aan de verbetering van deze kassen om de klant de ideale faciliteiten te kunnen bieden voor de uitvoering van de tests.
In de afgelopen jaren was er in de sector sprake van een vraag naar de mogelijkheid om de proeven officieel uit te voeren. Op die manier zouden bedrijven namelijk certificaten kunnen ontvangen waarmee ze kunnen garanderen dat hun product aan de gestelde normen voldoet om zo het product te kunnen laten registreren.

Om tegemoet te komen aan deze vraag zette Tecnova zich in om de genoemde accreditatie te verkrijgen en deze toegevoegde te kunnen bieden in de uitvoering van de fytosanitaire proeven.



De onderscheidende waarde van de EOR-accreditatie bij Tecnova
Er zijn enkele bedrijven die beschikken over de accreditatie en zich toeleggen op het uitvoeren van tests voor hun eigen doeleinden. Tecnova gebruikt de accreditatie daarentegen om bedrijven in de sector te helpen de tests uit te voeren, waarbij het bedrijf zijn installaties en gespecialiseerd technisch personeel aanbiedt. 

In de woorden van Mari Carmen Galera, directeur van het technologisch centrum: "Tecnova is gegroeid in overeenstemming met de vraag in de landbouwsector. Het begon met de lancering van het testcentrum in 2012, waarbij er proeven op lokaal niveau werden uitgevoerd. Vandaag de dag werken we met bedrijven in Nederland, Israël, Japan, Groot-Brittannië, Peru, China, Frankrijk, Mexico, Duitsland, Albanië, Kroatië, Slowakije en Italië. Onze professionaliteit en de mogelijkheid ons aan te passen in het bieden van oplossingen voor bedrijven, is de essentie van Tecnova en de reden van bestaan van het bedrijf". 

Publicatiedatum: