Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roemeense telers onaangenaam verrast door sneeuw en kou

Vorige week vrijdag werd het zuiden van RoemeniĆ« getroffen door een hevige sneeuwstorm die met name kasgroententelers veel problemen heeft opgeleverd. Het Nationale Weersbureau waarschuwt dat het tot aan het einde van deze week koud zal blijven. 



"Het koude weer en de sneeuw hebben juist het grootste kas- en vollegrondsareaal in het zuiden en zuidoosten van het land geraakt. Telers hebben moeite om de zware sneeuw van hun kassen te halen, wat nodig is om de kasconstructies en nog veel belangrijker de gewassen te redden," legt Marius Petrache van Marcoser uit.



Petrache vertelt dat de huidige temperaturen, die overdag tussen de -3 tot -5 liggen en 's nachts tot -10 graden Celsius dalen, zeer ongebruikelijk zijn voor deze tijd van het jaar en telers hebben verrast. 



"Veel telers hebben schade geleden, met name degenen die hun gewassen niet tegen vorst en kou hadden beschermd. Telers met verwarmde kassen en microporeuze folie zijn er beter vanaf gekomen en hebben nagenoeg geen schade ondervonden," aldus Petrache. 



"De teelt van kasgroenten heeft het meest te lijden gehad van het koude weer. Groenten zoals paprika's aubergines, komkommers, tomaten en bonen zijn het zwaarst getroffen. Een aantal vollegrondsgewassen, zoals watermeloen, kool en aardappelen zal mogelijk ook schade opgelopen hebben."

Voor meer informatie:
Dr. Ing Marius Petrache
Marcoser
Tel: + 40 374080808
Fax: +40 236836088
Email: office@marcoser.ro
www.marcoser.ro
Publicatiedatum: