Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kazachse delegatie bezoekt Ultra Clima kas

Een groep Kazachse telers heeft onlangs een bezoek aan Nederland afgelegd. De delegatie bezocht ook de Ultra Clima kas in Dinteloord. Een video van het bezoek verscheen vorige week op de Kazachse televisie.

Volgens de Kazachse deelnemers heeft het land een groot potentieel. "Kazachstan heeft een goede strategische positie tussen China en Rusland, en heeft banden met Europa en het Midden-Oosten. Met zijn grondstoffen, klimaat en het beschikbare land kan Kazachstan een strategisch knooppunt worden voor voedselproducten," volgens Maria del Pozo, coördinator van de YorInnovation project.


De in Dinteloord bezochte kas is door KUBO gebouwd. Het is een semi-gesloten kas volgens het Ultra Clima concept. "Door de klimaatbeheersing kunnen we met een minimum aan middelen een maximum aan tomaten en komkommers telen," zegt exportmanager Henk van Tuyl. "De buitenlucht wordt op temperatuur gebracht om de perfecte groeiomstandigheden te realiseren."
Publicatiedatum: