Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
door meesterkok Rudolph van Veen

Vijfde FETfit seizoen geopend

Dinsdag 20 maart is alweer het vijfde seizoen van FETfit gestart. Dit is het educatieprogramma dat kinderen op een speelse wijze gezonder leert leven. Speciaal voor de aftrap van het nieuwe seizoen werd de combinatiegroep 6/7 van basisschool Andreashof uit Kwintsheul in de keuken geassisteerd door Meesterkok Rudolph van Veen.



Voordat er gekookt werd, fietsten de leerlingen langs bij een aantal kwekerijen om de producten te verzamelen die de basis vormden voor de soep. Bij terugkomst bij De Bakker Westland (vertrek- en eindpunt van bakkie fietsen), werden de kinderen door Rudolph verwelkomd om vervolgens een heerlijke Westlandse soep te maken van tomaten, komkommer, courgettes en zoete puntpaprika's.



Na de kookles van Rudolph gingen de leerlingen nog met hem op de foto en keerden ze met een volle buik, veel opgedane tuinbouwkennis en een sportief gevoel terug naar school.

Ga voor kleur!
Zowel de meesterkok als FETfit willen de kinderen motiveren gezonder en kleurrijker te eten. Rudolph is namelijk ambassadeur van de campagne 'Ga voor kleur' (www.gavoorkleur.nl), opgezet door het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). De campagne roept heel Nederland op meer kleur toe te voegen aan de maaltijden. Ook FETfit is hier voorstander van. FETfit staat niet voor niets voor Fietsen, Educatie en Tuinbouw: al fietsende leren de leerlingen van alles over gezond en kleurrijk eten, de tuinbouw en ze bewegen daarbij ook nog eens.

Interesse in het volgen van het programma?
Scholen, die interesse hebben in het FETfit educatieprogramma, kunnen voor meer informatie naar de website van Prominent.

Sponsoring
Dankzij sponsors kan het programma tegen een gereduceerd tarief worden aangeboden. Ook sponsor worden? Neem dan contact op via marielle@dcprominent.nl.

Voor meer informatie:
Prominent Tomatoes
+31(0)174 525 660
info@prominent-tomatoes.nl
www.prominent-tomatoes.nl
Publicatiedatum: