Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coatings combineren zonder problemen

Alle coatings van ReduSystems zijn op elkaar afgestemd, zodat ze in lagen over elkaar heen opgebracht kunnen worden voor het gewenste resultaat. Dat geldt ook voor de nieuwe oplossing AntiReflect.



AntiReflect verhoogt de lichtinval in de kas. Het product gaat meer dan een jaar mee. Dat roept de vraag op wat te doen met de verwijderbare coatings. Over het jaar kan er immers behoefte zijn aan coatings zoals ReduSol, ReduHeat of ReduFuse. Deze producten kunnen zonder problemen over AntiReflect heen opgebracht worden.
Alle ReduSystems producten zijn compatibel met elkaar. Telers maken daar ook gebruik van. Zo zijn er bedrijven die vroeg in het jaar starten met ReduHeat om warmte te weren, maar wel voldoende licht binnenkrijgen. Als het zonlichtniveau later in het seizoen toeneemt, brengen ze daar een dunne laag ReduSol overheen aan. Bijzonder is dat de teler bij dit systeem profiteert van beide effecten. De eerste periode zal de teler optimaal profiteren van de eigenschappen van ReduHeat. Na het opbrengen van ReduSol zal de laag de gecombineerde eigenschappen van beide producten hebben.

Dat het combineren van beide producten mogelijk is, ligt aan de speciale samenstelling van de ReduSystems producten. De basisformulering van ieder product is steeds hetzelfde. De specifieke werking per product wordt onder andere verkregen door de toegevoegde pigmenten.

Minder weerkaatsing

Met AntiReflect is Mardenkro een nieuwe weg ingeslagen. De werking verschilt van de coatings binnen ReduSystems, die al dan niet selectief delen van het lichtspectrum doorlaten. De AntiReflect heeft een brekingsindex die zo is gekozen dat er minder reflectie van zonlicht op het kasdek is. Daardoor valt er dus meer licht de kas binnen. De coatings van ReduSystems zijn zonder problemen over AntiReflect heen aan te brengen. Er treedt geen gecombineerd effect op. Als AntiReflect bedekt is, werkt hij niet. Maar zodra de bovenste coating verwijderd wordt, komt het effect van AntiReflect weer onveranderd naar voren. Het verwijderen kan gewoon op de standaard manier van ReduSystems: inspuiten met ReduClean en dan af laten regenen. Dat tast de laag AntiReflect niet aan.



Borstelen met water zonder zeep

Een ander punt is dat een kasdek soms kan vervuilen door zand, algen, bladeren en dergelijke. Het kan dan nodig zijn om te borstelen om de vervuiling goed weg te krijgen. AntiReflect kan goed tegen borstelen met water. Er mag dan echter geen schoonmaakmiddel toegevoegd worden.

Voor meer informatie:
Mardenkro
www.redusystems.nl
info@mardenkro.com
Publicatiedatum: