Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mogelijke groei 15 % zoete aardappelareaal in westelijk Andalusië

Spanje importeert Engelse peen vanwege hevige neerslag

De continue hevige neerslag van de afgelopen dagen in het zuiden van Spanje tast de oogsten aan van groenten die buiten geteeld worden, onder andere die van peen, prei en radijs.



De peen is uitermate gevoelig voor regen en extreme hoeveelheden vocht. "Op dit moment staat de oogst bijna stil omdat de akkers onder water staan nadat er meer dan 370 liter per vierkante meter neerviel. Het kleine beetje dat geoogst wordt, gaat handmatig", vertelt Juan Manuel Rodríguez, manager van de coöperatie Frusana in Cádiz.

Vanwege deze grote onderbreking van de oogst zien verschillende Spaanse bedrijven zich genoodzaakt peen te importeren vanuit andere plaatsen in Europa, om te kunnen blijven leveren aan nationale supermarktketens.

"Het is mogelijk dat er op bepaalde momenten schaarste van penen zal zijn, maar over het algemeen kan tegemoet worden gekomen aan de vraag dankzij de import van peen uit het Verenigd Koninkrijk. Er worden vooral in zakken verpakte penen geïmporteerd", zegt Rodríguez.

Mogelijk weer stijging van 15 % in zoete aardappelareaal in Cádiz dit jaar
Het zoete aardappelseizoen is al afgelopen in Spanje en alle voorraad uit de koelcellen is verkocht. De teelt van zoete aardappel in het westen van Andalusië, een van de belangrijkste teeltzones van Spanje, groeide in het afgelopen jaar met ongeveer 15 %. Datzelfde groeipercentage wordt voor dit jaar ook verwacht, volgens Juan Manuel Rodríguez.



"Het seizoen is geëindigd met een juiste instelling wat betreft de prijzen. We zien gelukkig dat de consumptie blijft groeien en dat de vraag evenredig stijgt met het aanbod", licht Rodríguez toe.
"We hopen dat het weer het zal toelaten dat we begin april opnieuw kunnen beginnen met planten. Dat is namelijk het ideale moment als we vanaf eind augustus of begin september tot halverwege december weer willen kunnen oogsten", voegt hij toe.


Meer informatie:
Juan Manuel Rodríguez
Frusana S.C.A
S/N 11540 Sanlúcar de Barrameda (Cádiz)
T: +34 956 360 231+34 956 360 231
juanmanuel@frusana.es
www.frusana.com

Publicatiedatum: