Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Velden geoogst voor volgend gewas

Radijs gedumpt om lage prijzen in Vietnam

Telers in Hanoi gooien tonnen radijs weg vanwege de extreme lage prijzen. Een kilo radijs kost momenteel tussen de 0,02 en 0,04 euro (500 tot 1000 VND). Volgens de telers zijn de prijzen gaan dalen tijdens de Tet vakantie toen een kilo nog 0,21 tot 0,29 euro (6000 tot 8000 VND) kostte. 

Veel telers in het dorp Dong Cao moeten hun radijs oogsten om daarna nog andere groenten te kunnen planten. De radijs worden langs de weg gedumpt of in de Rode Rivier gedumpt. Handelaren hebben eveneens verlies geleden. 

English.vietnamnet.vn meldt dat retailmarkten en verwerkers in Hanoi de grote hoeveelheid aanvoer van radijs uit het Me Linh district tijdens de oogst niet aankunnen gelijktijdig met de aanvoer van veel andere groenten en fruit vanuit andere provincies en steden. Tot zover werd er 20 ton weggegooid. De kosten van het telen van een hectare radijs bedraagt 125 euro.