Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afrika: Kassen op zonne-energie creëren 1000 nieuwe banen

Het creëren van banen, de productie van voeding en zelfredzaamheid zijn de belangrijkste doelen die SUNfarming zichzelf heeft gesteld. Hiermee wil het bedrijf de oorzaken van migratie en mensen die op de vlucht slaan in Afrikaanse landen aanpakken. 

Peter Schrum, de oprichter een grootste aandeelhouder van de SUNfarming Group, heeft in februari verschillende Afrikaanse landen bezocht, waaronder Namibië, Zambia, Zuid-Afrika, Tanzania en Mauritius. Samen met presidenten, ministers en aandeelhouders is tijdens dit bezoek het potentieel van de Food & Energy projecten besproken wat betreft het creëren van banen, de zelfredzaamheid in lokaal geteelde voeding en de productie van zonne-energie. Schrum heeft daarnaast ook nog gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van Ethiopië en Senegal en de eerst stappen voor het begin van het project zijn gezet.


Peter Schrum met de president van Mauritius; Ameenah Gurib-Fakim en leden van SUNfarming in het overheidsgebouw in Port Louis

Peter Schrum: "De opwarming van de aarde neemt toe en dit heeft een verwoestend effect, vooral in gebieden in Afrika die al getroffen worden door extreme droogte. Hier ontstaan er enorme groepen vluchtelingen en ons doel is om zelfhulp voor deze mensen op te zetten in hun thuisland. Onze kassen op zonne-energie kunnen zelfs in dorre gebieden voeding produceren en besparen tot wel 90% op water. De zonnemodules die op de daken van de kas worden geïnstalleerd produceren elektriciteit, die vervolgens weer door de gemeenschap gebruikt kan worden. Het nieuwe project creëert over een duur van 10 jaar ongeveer 1000 nieuwe banen en 500 franchise partners". 

Voor meer informatie:
Sunfarming
+49 3362 / 88 59 120
info@sunfarming.de
sunfarming.de
Publicatiedatum: