Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
RES 10+ FR :

Meer licht en lagere energiekosten met nieuw klimaatdoek

Speciaal voor groentekwekers die op zoek zijn naar meer licht en energiebesparing, introduceert Ridder Climate Screens een nieuw energiebesparend klimaatdoek dat 2% meer licht doorlaat zonder dat dit ten koste gaat van de energiebesparende eigenschappen.



Het nieuwe RES 10+ FR klimaatscherm van Ridder Climate Screens is ontwikkeld als antwoord op de vraag naar meer licht in de donkere, koude teeltperiode.
Mario Scherpenzeel van Ridder: "Tuinders willen in de winter natuurlijk zoveel mogelijk warmte in de kas houden met een energiescherm. Maar ze willen aan de andere kant ook zoveel mogelijk licht binnen laten zodat hun gewas een optimale groei en productie kan doormaken. We hebben daarom goed gekeken naar de technische mogelijkheden om de lichtdoorlatendheid van onze Ridder Energy Saving (RES) energieschermen te optimaliseren. Dit heeft geresulteerd in een nieuw type doek dat dezelfde energiebesparende eigenschappen heeft én tegelijkertijd maar liefst 2% meer licht doorlaat."

Extra energiebesparing
Met het nieuwe RES 10+ FR doek kan er overdag langer geschermd worden in de donkere periode, hetgeen tevens extra energiebesparing op kan leveren. Met name in de groententeelt kan er daarnaast een productietoename behaald worden in de winter. Nieuwe jonge planten zullen ook eerder in productie komen als het gevolg van meer licht.

Vochthuishouding
Scherpenzeel vult aan dat het nieuwe RES 10+ FR naast de verhoogde lichtdoorlatendheid van 2%, ook resulteert in een beter groeiklimaat. "Het doek biedt dankzij de vochtdoorlatendheid namelijk nog steeds voldoende grip op de vochthuishouding in de kas. Ook dit komt de productie van het gewas weer ten goede."

RES 10+ FR is vanaf juli dit jaar uit voorraad leverbaar bij Ridder Climate Screens. Informeer uw installateur of kassenbouwer voor meer informatie over de mogelijkheden van dit nieuwe lichtdoorlatende energiebesparende schermdoek.

Voor meer informatie:
Ridder Climate Screens
Honderdland 131
2676 LT Maasdijk, Nederland
T +31 858 338 333
E info.rcs@ridder.com
www.ridderclimatescreens.com

Publicatiedatum: