Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer dan 5,6 miljoen m2 teeltruimte in Brits-Columbia

Canopy Growth krijgt vergunning eerste cannabis megafaciliteit

Canopy Growth heeft een teeltvergunning gekregen voor de eerste van zijn twee faciliteiten die opereren onder de BC Tweed naam. 

De vergunning voor de faciliteit in Aldergrove, de grootste door de overheid verleende vergunning voor een cannabis teeltbedrijf ter wereld, beslaat meer dan 400.000 m2 aan teeltruimte. Hierbij wordt vegetatieve groei toegelaten, zodat de volwassen planten verspreid kunnen worden over 1,3 miljoen m2 voor de bloei en uiteindelijke oogst. 



In slechts enkele maanden is het terrein gerenoveerd met verlichting, schaduwsystemen, veiligheidssystemen en geautomatiseerde systemen om te voldoen aan de hoge eisen van zowel het ACMPR (Access to Cannabis for Medical Purposes Regulations) als Canopy Growth. In het weekend is op de locatie de grootste hoeveelheid cannabis klonen in het geschiedenis van het bedrijf aangekomen: meer dan 100.000 cannabis klonen kwamen toen aan bij hun nieuwe thuis op de Tweed Smiths Falls Campus in Brits-Columbia.

"Ons team heeft monumentale en vaak historische vooruitgang geboekt in de retail sector in iedere Canadese provincie. Wij zijn de enige producent in Canada die dit kunnen zeggen en we zullen hieraan blijven werken zodat onze cannabis merken overal in het land aanwezig zijn," zegt Mark Zekulin, directeur van Canopy Growth. "Door de verlening van de teeltvergunning aan onze BC Tweed faciliteit kunnen we onze naam als Canada's, en 's werelds, grootste, meest betrouwbaren en gevarieerde producent en verkoper van reguleerde cannabis hoog houden."

"Als trotse British Columbians blijven we op nationale schaal doorgaan met onze productie," vertelt Victor Krahn, die verantwoordelijk is voor de activiteiten van BC Tweed. "Door de samenwerking met Canopy Growth kunnen we het Tweed merk naar een hoger niveau tillen aan de Westkust en aan de rest van de wereld." 

Nu de locatie in Aldergrove, Brits-Columbia klaar is voor productie, zal BC Tweed zich gaan richten op de tweede locatie in Brits-Columbia, een kas van 1,7 miljoen m2 waar al hard aan gewerkt wordt om deze klaar te maken voor de teelt. Met deze uitbreiding zal Canopy Growth uiteindelijk meer dan 5,6 miljoen m2 aan teeltruimte hebben. 

Het management van het bedrijf heeft advies gevraagd aan het IIROC (Investment Industry Regulatory Organization of Canada) en vervolgens besloten om de handel in de gewone aandelen van Canopy Growth op de TSX te staken op vrijdag 16 februari om ongeveer 16.20 uur. Het bedrijf besloot hiertoe nadat ze hoorden dat de teeltvergunning hen was toegekend, omdat dit een belangrijke verandering in de productiecapaciteit van het bedrijf betekent. 

Voor meer informatie:
Canopy Growth
1 Hershey Dr.
Smiths Falls, Ontario
K7A 0A8
1 855 558 9333 x 122
invest@canopygrowth.com
www.canopygrowth.com
Publicatiedatum: