Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder asperges in Mexico door koud weer

Wegens sterk afgenomen temperaturen is het aanbod aan asperges vanuit Mexico plotseling een stuk kleiner geworden. 

"Tot vorige week was het volume gigantisch hoog. Het aanbod leek wel onbeperkt," zegt Craig Rolandelli van het in San Ramon te Californië gevestigde JMB Produce. "Naast het hoge volume waren de prijzen op de markt zeer laag. Er zijn meer asperges in Mexico aangeplant en het weer was perfect. Maar daar kwam vorige week verandering in toen het in Mexico koud werd."

De kou lijkt ook invloed te hebben op de maten van de asperges. "De kwaliteit en de maten van de asperges van Mexico waren tot vorige week erg goed," zegt Rolandelli. "Door het koude weer zijn de maten echter afgenomen."



Gelijke vraag  
Tegelijkertijd is de vraag min of meer gelijk gebleven. "Binnenkort is het echter Pasen, wat meer vraag geeft. Deze periode gaat aan de oostkust van start tussen 15 en 17 maart en aan de westkust tussen 21 en 23 maart," zegt Rolandelli.

De prijzen zijn sterker geworden. "De markten laten een stijgende trend zien. De prijzen van een paar weken terug zaten rond de $18 (€14,50) per 12 kg, maar zitten nu rond de $30 (€24,17). De volumes zijn kleiner geworden. Het is bovendien koud, terwijl het weer warmer had moeten worden. We zullen dus moeten zien wat er in de komende week gaat gebeuren."

De aspergeteelt in de Delta-regio en in Centraal Californië moet volgens Rolandelli rond 10 maart van start gaan.

"De markten zouden echter aan moeten sterken. Het seizoen van Californië loopt door het begin van mei, terwijl het seizoen van Obregon in Mexico aan het einde van maart van start gaat. De aspergeteelt van Mexico loopt nu praktisch het hele jaar rond."

Voor meer informatie:
Craig Rolandelli
JMB Produce
Tel: +1-415-285-0400
sales@jmb-produce.com
jmb-produce.com
Publicatiedatum: