Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brazilië: Gewasverbetering door middel van aangepaste genomen

Benson Hill Biosystems, een gewasverbeteringsbedrijf dat zich richt op het ontdekken van de natuurlijke genetische diversiteit van planten, en Embrapa, een van de grootste planten biodiversiteit en gewaswetenschappen instituten ter wereld, hebben een samenwerking aangekondigd om baanbrekende genoom aanpassingen mogelijk te maken om de ontwikkeling van gewassen te bevorderen. 



Embrapa is een onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf van de Braziliaanse overheid dat zich richt op het verbeteren van een gezonde voedselvoorraad en de conservatie van natuurlijke biodiversiteit. De 2500 onderzoekers van Embrapa gebruiken wetenschappelijke kennis en technieken om de productiviteit, voedingswaarden en duurzaamheid van meer dan 20 soorten gewassen te verbeteren. Door middel van deze samenwerking zal Embrapa Benson Hill's nieuwe portfolio van genoom aanpassingen nucleasen gebruiken om zijn onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden te moderniseren. 

"Het aanpassen van genomen is een baanbrekende ontwikkeling waarmee het traditionele proces van plantenveredeling sneller en preciezer dan ooit kan worden uitgevoerd," vertelt Alexandre Nepomuceno, onderzoeker bij Embrapa. "Benson Hill's technische expertise en hun portfolio van CRISPR 2.0 en 3.0 genoom aanpassing nucleasen zal onze wetenschappers voorzien van de meest geavanceerde technologieën in plantengenetica, zodat ons bestaande programma verbeterd kan worden en verbeteringen in gewassen sneller doorgevoerd kunnen worden." 

Benson Hill's CRISPR 2.0 en CRISPR 3.0 nucleasen zijn onderdeel van de verschillende genoom aanpassingsmogelijkheden die Benson Hill aan partners geeft om de natuurlijke diversiteit van planten te bevorderen. Benson Hill's nieuwe en bijzondere portfolio van enzymen waarmee genomen kunnen worden aangepast hebben een kortere lengte, waardoor bredere toepassingen en gemakkelijkere levering mogelijk zijn. 

"In Brazilië is 20% van de natuurlijke diversiteit op de planeet te vinden. Embrapa heeft de grootste zadengenenbank in Brazilië ontwikkeld," zegt Matthew Crisp, de directeur en mede-oprichter van Benson Hill Biosystems. "Ons team is enthousiast over de samenwerking met de wetenschappers van Embrapa om ontwikkelingen en preservering van de genetische diversiteit mogelijk te maken. Op deze manier kunnen we de productie van gewassen nog verder verbeteren." 

Celso Moretti, Directeur Onderzoek en Ontwikkeling bij Embrapa, benadrukt dat de samenwerking tussen de bedrijven voor extra kennis en snellere resultaten in onderzoeksprogramma's zal zorgen. "De samenwerking zal voor belangrijke vooruitgang zorgen bij variëteiten die aangepast zijn aan de belangrijkste eisen van de Braziliaanse teelt. Dit geldt voor de aanpassing aan klimaatverandering, maar ook voor resistentie tegen ziekten en een grotere energieproductie binnen de agrarische sector," legt hij uit. 

Voor meer informatie:
Benson Hill
info@bensonhillbio.com
bensonhillbio.com
Publicatiedatum: