Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
70 procent duurder vanwege productschaarste

Kou in Zuid-Europa veroorzaakt prijsstijging bloemkool

De lage temperaturen in Zuid-Europa zorgen voor oogstproblemen in Spaanse en Italiaanse teeltgebieden. Vooral bij bloemkool is het voor sommige telers nauwelijks mogelijk om de producten te oogsten, aangezien de akkers deels nog bevroren zijn. Doordat het bloemkoolaanbod momenteel tamelijk beperkt is, ziet men reeds duidelijke prijsstijgingen bij de Zwitserse groothandel en in de retail.



Kleine maten
Het ontbreekt vooral aan kleine bloemkolen, aldus Marko Dutler - inkoper en verkoper van de Zwitserse groothandel Mundo AG in Rothenburg. "We verkopen hoofdzakelijk grote bloemkolen van ongeveer 700 gram per stuk. Er zijn deels helemaal geen bloemkolen meer beschikbaar van de gewenste maten, zowel in Spanje alsook in Italië. De kwaliteit van de producten is echter nog steeds heel goed.'' 

Marko: "Ons voordeel is dat we een relatief kleine groothandel zijn en vooral aan de lokale gastronomie en retail leveren. Daardoor is het productaanbod momenteel nog voldoende voor ons.'' Momenteel ziet Marko nog geen duidelijke prijsstijgingen bij broccoli. Volgens de actuele informatie zal men de prijsstijgingen vermoedelijk vanaf volgende week ook daar merken.



Traditierijk bedrijf
Mundo AG bestaat sinds 1893 en is sinds haar oprichting uitgegroeid tot de belangrijkste versleverancier in Centraal-Zwitserland. Het bedrijf hecht waarde aan aanpassingsvermogen, dynamiek en risicovermijding en daarmee ook aan klantspecifieke wensen en zorgvuldigheid. Naast allerlei soorten groenten en fruit verkoopt Mundo eveneens zuivel- en diepvriesproducten aan haar circa 1600 klanten. Bioproducten en seizoensproducten zijn tegenwoordig een belangrijk standbeen van het traditionele bedrijf. Later in het jaar - op 3 juli 2018 - viert Mundo AG haar 125-jarig jubileum. 

Verdere informatie:
MUNDO AG - Großhandel
Buzibachstrasse 15
6023 Rothenburg
Schweiz
041 288 89 29
Publicatiedatum: