Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse telers houden pastinaak achter in de hoop op betere prijzen

De moeilijke groeiomstandigheden waar Polen dit najaar meer kampte, hebben ertoe geleid dat een aantal wintergroenten moeilijk verkrijgbaar is. Dit geldt met name voor pastinaak. De krappe aanvoer komt ongelegen in een periode dat steeds meer consumenten wintergroenten kopen om de extreem lage temperaturen van de afgelopen weken te kunnen trotseren. 



"Tijdens het groeiseizoen was het weer wisselvallig en wisselden droge en natte perioden elkaar af. Dit heeft gevolgen gehad op de kwaliteit van de groenten die nu op de markt zijn. Ondanks de sterke vraag is de markt voor pastinaak traag omdat de prijzen als gevolg van de schaarste aan product van hoge kwaliteit met de dag stijgen. Dit probleem wordt nog verergerd doordat telers die wel over pastinaak van hoge kwaliteit beschikken, wachten met de verkoop ervan in de hoop dat de prijzen de komende weken nog verder zullen stijgen," vertelt Tomasz Włodarczyk van Badyl Partner.



Badyl Partner levert haar pastinaak alleen aan de binnenlandse markt, hoewel Tomasz vertelt dat hij ook wel benaderd is door andere landen, waaronder Tsjechië, dat als gevolg van het weer ook met tekorten kampt. 



"Ons grootste exportproduct is kool, gevolgd door kleine volumes wortelen en uien. We exporteren onze groenten naar andere landen in onze regio zoals Slovenië, Kroatië, Hongarije, Roemenië, etc. De lagere koolprijzen zijn eigenlijk heel gunstig geweest voor onze afzet op andere markten. Vorig jaar waren de prijzen laag omdat er sprake was van overaanbod. Dit betekende dat we veel geëxporteerd hebben maar dat de afzet op de binnenlandse markt zwak was. Dit seizoen is het evenwicht tussen de binnenlandse afzet en de export veel beter en dat is goed voor de handel," aldus Tomasz. 

Voor meer informatie:
Tomasz Włodarczyk
Badyl Partner
Tel. +48 795424199
Email: handel@badylpartner.pl
www.badylpartner.pl
Publicatiedatum: