Mucci Farms verkeert zowel in het derde jaar als de derde uitbreidingsfase van haar kasaardbeienprogramma. De teelt van Smuccies begon in 2016 op een locatie van 4,8 hectare. "In oktober vorig jaar hebben we de tweede fase voltooid zodat we nu op 9,7 hectare kasaardbeien telen," vertelt Bert Mucci, directeur van Mucci Farms. De laatste uitbreiding van 4,8 hectare zal deze zomer klaar zijn en is voorzien van groeiverlichting zodat de teler jaarrond premium lokaal geteelde aardbeien aan kan bieden, ook gedurende de wintermaanden. De eerste oogst van de laatste 4,8 hectare wordt in oktober van dit jaar verwacht. Het 14,5 hectare tellende kassencomplex is de grootste aardbeienteeltbedrijf onder glas in Noord-Amerika.
Aardbeienkas
Consistente smaak en kwaliteit
Vanwaar de uitbreiding naar een kassencomplex van 14,5 hectare? "De groeiende vraag van consumenten en retailers," luidt het antwoord van Joe Spano, vicedirecteur verkoop en marketing. "Aardbeien staan steevast bovenaan de lijst 'meest vervuilde' fruitsoorten en we hebben hierop ingespeeld door de markt veilige aardbeien te bieden die in een schone omgeving geteeld worden zonder gewasbeschermingsmiddelen. De sterke vraag bewijst dat we tegemoet komen aan een behoefte."
De aardbeien zijn niet alleen vrij van gewasbeschermingsmiddelen maar zijn volgens Spano ook de meest smaakvolle aardbeien die er op de markt zijn. "Dankzij de controle die wij op de groeiomstandigheden uit kunnen oefenen, kunnen we smakelijke aardbeien aanbieden van een consistente kwaliteit. Dit is een enorm pluspunt omdat de kwaliteit van aardbeien per seizoen doorgaans sterk verschilt."
Kortere transittijden
Smuccies worden in Kingsville in Ontario geteeld, een regio die haar aardbeien veelal uit Californië importeert. "Wij bieden een product aan dat over heel wat minder kilometers vervoerd is. De kortere transittijden komen de houdbaarheid en kwaliteit van deze zeer bederfelijke zachtfruitcategorie ten goede," voegt Spano er aan toe.
Uitbreiding kasareaal sla
Naast het succesverhaal van de aardbeien is Mucci Farms momenteel ook bezig met het uitbreiden van haar sla-areaal. "Onze sla is voortdurend uitverkocht en er zijn nog meer retailers die interesse in ons product hebben," vertelt Bert Mucci. "Op dit moment oogsten we zo'n 30.000 kroppen sla per week, afkomstig uit een kas van zo'n 800 m2. Om aan de groeiende vraag te kunnen blijven beantwoorden, zijn we bezig met een uitbreiding naar 3,2 hectare, wat ons in staat zal stellen wekelijks tussen de 200.000 tot 250.000 kroppen sla te leveren." De 2,4 hectare tellende faciliteit zal in het najaar klaar zijn. Evenals de eerste 800 m2 zal ook de nieuwe uitbreiding uitgerust worden met geavanceerde, gepatenteerde automatiserings- en robottechnologieën, die de productie en opbrengsten maximaliseren.
De uitbreiding wordt met name aangejaagd door de populariteit van Naked Leaf Living Lettuce. "Deze sla wordt met wortels geleverd waardoor de slablaadjes vers blijven en blijven groeien wanneer de krop in een bodempje water wordt geplaatst," legt Mucci uit. Consumenten hebben belangstelling voor producten die lang houdbaar zijn en zonder gewasbeschermingsmiddelen geteeld worden. Living Lettuce is tot wel 14 dagen te bewaren. Naast de huidige Naked Leaf-lijn ontwikkelt Mucci Farms momenteel ook Naked Leaf Salad Kits.
Slakas
Southern Exposure
Het team van Mucci Farms kijkt uit naar de Southern Exposure vakbeurs die deze week plaats zal vinden. "Evenals voorgaande jaren spelen we in op het thema van de vakbeurs. Aangezien de slogan dit maal 'Produce is King' is en aan Elvis refereert, hebben we ons thema 'Greenhouse Rock' in plaats van 'Jailhouse Rock' genoemd. "We hebben een stand gecreëerd die past in het tijdsbeeld van toen met oude elpee's, microfoons en kunstwerken om de tijden van weleer te doen herleven," legt Ajit Saxena uit, coördinator digital media bij Mucci Farms. Het nummer 'Jailhouse Rock' is herschreven als 'Greenhouse Rock'. Kom langs bij de stand van Mucci Farms (#448) om te zien dat Produce inderdaad King is op Southern Exposure.
Voor meer informatie:
Ajit Saxena
Mucci Farms
Tel: (+1) 519-326-8881