Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studenten maken kennis met Mushroom Valley

Op dinsdag 20 februari hebben 25 (internationale) studenten International Farm Management van de HAS Venlo kennis gemaakt met de paddenstoelensector in 'Mushroom Valley'. De studenten brachten in het kader van een opdracht voor de minor 'Internationalisation' een bezoek aan MushComb en Monaghan Mushrooms in Horst.
Het doel van de 25 studenten – waarvan ongeveer de helft uitwisselingsstudenten van de Hogeschool Osnabrück uit Duitsland en de Universiteit van Poznan uit Polen – was het opdoen van kennis over de paddenstoelensector en Mush Comb. Aan de hand van deze informatie gaan ze als studieopdracht een advies schrijven voor een mogelijke nieuwe productie- of salesvestiging van Mush Comb in het buitenland.



Kennismaking met Mushroom Valley
Het bezoek aan de twee partnerbedrijven van Mushroom Valley begon voor de studenten met een korte overkoepelende presentatie over platform Mushroom Valley, verzorgd door projectmanager Jan Janssen. Vervolgens werd de groep in tweeën gedeeld en genoten ze na elkaar van een rondleiding, verzorgd door Bob Holtermans, en presentaties over Mush Comb en Monaghan Mushrooms. Daarna zette de excursie zich voort op locatie bij Monaghan Mushroom, waar Maud Oudenhoven de groep rondleidde door de productieruimtes.


Presentatie door Jan Jansen van Mushroom Valley

De studenten waren positief, geïnteresseerd en stelden veel vragen die betrekking hebben op de huidige vraagstukken binnen de paddenstoelensector. De aankomende periode gaan ze aan de slag met hun opdracht en op 17 april presenteren ze hun resultaten en bevindingen. Niet alleen de studenten waren enthousiast, ook de gastbedrijven genoten van de interesse van hun bezoekers en staan ervoor open om in de toekomst nog meer jongeren enthousiast te maken voor de paddenstoelensector.


Publicatiedatum: