Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minister Koolmees bezoekt Westland

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft maandag 12 februari een werkbezoek gebracht aan de gemeente Westland. De minister woonde samen met wethouder Frank Rijneveen van Westland een controle bij van de Inspectie SZW bij twee glastuinbouwbedrijven.



De bewindslieden spraken elkaar onlangs telefonisch over arbeidsmigratie, want het is bekend dat arbeidsmigranten een belangrijke economische pijler vormen onder de glastuinbouw. Deze arbeidskrachten moeten dus kunnen wonen en werken in ons land. Dat vereist controle op onder meer correcte arbeidsomstandigheden en een goede behuizing. Zowel de gemeente als het ministerie draagt een verantwoordelijkheid voor deze opgaven.

Rechten en plichten
Burgemeester Van Ardenne heeft de minister aansluitend aan het werkbezoek uitgenodigd voor een lunch op het stadhuis aan de Verdilaan. Samen hebben de burgemeester en de wethouder de minister geïnformeerd hoe Westland omgaat met uitdagingen die verbonden zijn aan arbeidsmigratie. Ook is besproken dat de gemeenteraad in Westland al in 2009 een motie heeft aangenomen om hen te behandelen als 'ware het Westlanders. "We erkennen daarmee dat deze mensen hier zijn en dus ook rechten en plichten hebben", legt wethouder Rijneveen uit. "Dat neemt niet weg dat we in de uitvoering van die motie soms tegen problemen aanlopen. Zo zijn problemen op de werkvloer niet altijd zichtbaar en is voldoende kwalitatief hoogwaardige woonruimte een groot probleem."
Publicatiedatum: