Dé website voor de Nederlandse groententeeltMededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
11,6 hectare zonneweide in Andijk

Astronergy/Chint Solar en Bedrijventerrein Zuid hebben een overeenkomst gesloten  voor de verkoop van ruim 11,6 hectare grond op Businesspark Andijk Zuid. De gemeente Medemblik gaf vorig jaar goedkeuring aan de realisatie van een zonneweide op het bedrijventerrein. Dit is tegen de zin in van LTO Noord West-Friesland, die liever eerst de potentie van bestaande bebouwing benut ziet, om te voorkomen dat allerlei openliggende terreinen (die nu veelal nog in agrarisch gebruik zijn) worden benut voor zonne-energie.De bouw start in juni 2018. Astronergy/Chint Solar ontving onlangs van RVO een SDE+-subsidie voor de ontwikkeling van een zonneweide met een capaciteit van ruim 15 MegaWatt. Het Ontwikkelingsbedrijf NHN is het afgelopen jaar betrokken bij de begeleiding van het project, zoals bij het vinden van een geschikte locatie en vervolgens het leggen van de juiste contacten, zoals met ontwikkelaar VOF Andijk, de gemeente Medemblik en provincie Noord-Holland.

"Noord-Holland Noord loopt voorop in de ontwikkeling van duurzame energie en we zoeken proactief naar oplossingen voor het energievraagstuk. De ontwikkeling van zonne-energie past daarom uitstekend in de energieambities van de regio", aldus Bjorn Borgers, projectleider bij Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Bron: LTO Noord

Publicatiedatum: 14-2-2018

  

Reacties:


En weer bijna 12 ha onvervangbare teeltgrond verloren! En dat terwijl al een groot gebrek is aan goede teeltgrond in de polder. Hebben we geen gronden beschikbaar die, om wat voor reden ook, veel minder geschikt zijn? Of in gebieden waar krimp is voor agrarisch gebruik. Zonde gewoon!
John Buijsman, Lutjebroek - 14-2-2018 13:24:37


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: