Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
140 km LED modules

Italiaanse tomaten nu ook in de winter verkrijgbaar

In de winter geteelde Italiaanse tomaten waren op de meeste breedtegraden tot voor kort nog ondenkbaar maar zijn nu mogelijk door de geavanceerde technologie van C-LED. Deze wordt nu voor het eerst geleverd aan Fri-El Greenhouse, een van de technologisch meest geavanceerde faciliteiten in Italië, gevestigd in Ostellato, in de provincie Ferrara.





140 km LED modules
Er zijn al ongeveer 9000 lampen geïnstalleerd en er zouden nog eens 18.000 bij moeten komen voor een totaal van 25.000 door C-LED gepatenteerde Inter-Light-lampen. Omdat elke licht 2,5 meter lang is, zal het systeem wanneer het af is ongeveer 140 km aan LED modules huisvesten. Het kasklimaat wordt door een geavanceerd automatisch systeem geregeld dat een nauw toezicht mogelijk maakt op parameters als luchttemperatuur, -kwaliteit en -vochtigheid en licht.

Een hoogrendementsirrigatiesysteem levert grote waterbesparingen op maar zorgt ervoor dat planten weelderig en gezond blijven. De kas en alle bestanddelen en systemen worden aangedreven door een warmtekrachtkoppelingsinstallatie. Alessandro Pasini, voorzitter van C-LED en innovatiemanager van Cefla: "Naast grote investeringen in onderzoek staan we sterk door onze aanpak als oplossingenaanbieder van een op maat gesneden recept voor LED-licht in combinatie met het vermogen om een complete fabriek te bouwen en in bedrijf te stellen. Vanaf het eerste ontwerp tot de uiteindelijke voltooiing van alle vereiste systemen en sensoren, brengt een fijn afgestemd beheer ons van warmtekrachtkoppeling tot belichting."





Onderzoek samen met de Universiteit van Bologna
Veelzeggend is dat het ministerie van Economische Ontwikkeling zijn erkenning heeft uitgesproken voor deze geheel nieuwe, innovatieve teeltoplossing. Dit is het resultaat van het nu geconsolideerde C-LED beleid gericht op de ontwikkeling van de nieuwste LED-binnenteelttechnologie. "Fresh Guru, een merk van Fri-El Greenhouse, is een voorloper met betrekking tot de tomatenteelt met hydrocultuur in zowel Italië als Europa," zegt Alessio Orlandi, sales- en marketingmanager van Fri-El. "We willen inderdaad de 'goeroe' van de sector zijn, met producten die steeds beter, verser en milieuvriendelijker zijn. Door de samenwerking met C-LED kunnen we nog innovatiever zijn door groeilampen te gebruiken die speciaal zijn ontworpen op het juiste lichtrecept voor onze planten."

Volgens Pasini "wordt het onderzoek van C-LED al een tijdje uitgevoerd in samenwerking met de universiteit van Bologna, die twee laboratoria heeft opgezet om de effecten van verschillende lichtfrequenties op planten te testen. Dit onderzoek heeft geleid tot de ontwikkeling van de Inter-Light lamp die, door de positionering tussen de planten, het licht gelijkmatig aan twee kanten verspreidt. Deze lichtoplossing zorgt ervoor dat de tomaten zowel qua grootte als kwaliteit efficiënt groeien."



C-LED is een bedrijf van Cefla dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van op maat gemaakte lichtoplossingen die aan de eisen van de klant voldoen. C-LED richt zich vooral op bedrijven die actief zijn in retail en visuele merchandising, interieurontwerp, openbare verlichting, teelt en industrie. Het bedrijf ontwikkelt ook systemen gebaseerd op nabijheids- en omgevingssensoren voor interactieve communicatie (proximity marketing/bluecasting) en voor efficiënt energiebeheer van binnenruimten.

Voor meer informatie:
C-LED
Via Gambellara, 34
40026 Imola (BO)
Italië
tel: +39 0542 654980
fax: +39 0542 654344
info@c-led.it
www.c-led.it

FRI-EL Green Power S.p.A.
Piazza della Rotonda 2
00186 Roma (RM)
Italië
Tel. +39 06 6880 4163
Fax. +39 06 6821 2764
e-mail: info@fri-el.it
 
Publicatiedatum: