Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waterrapport voor verplichte zuivering restwaterstromen

Per 1 januari 2018 geldt een verplichte zuivering van restwaterstromen. Een ondernemer moet hierop actie ondernemen en kan dit bijvoorbeeld doen door te investeren in een gecertificeerde zuiveringsinstallatie of te kiezen voor mobiele waterzuivering.

DLV glas & energie BV speelt hierop in met hun 'waterrapport'. "Op dit moment is het voor elke ondernemer in eerste instantie belangrijk dat zij kunnen aantonen welke inspanningen hiervoor geleverd zijn. Een waterrapport kan hier inzicht in geven. Aan de hand van een waterrapport kan de ondernemer aan de handhaver laten zien wat hij concreet gedaan heeft aan verplichting van de zuivering van restwaterstromen."

"Het laten opstellen van een waterrapport heeft zin voor alle bedrijven," meent DLV
"Zowel bedrijven die geen restwater lozen (zgn. nul-lozing) als bedrijven die restwater lozen na zuivering via een mobiele zuiveringsinstallatie en ook bedrijven die restwater lozen na zuivering via een gecertificeerde zuiveringsinstallatie.
 
DLVge stelt waterrapportages op om de bovengenoemde situaties te beschrijven. "Met het rapport wordt inzichtelijk gemaakt dat het watersysteem op het bedrijf voldoet. Het rapport is overeenkomstig 'Aanpak aantonen nul-lozing glastuinbouw' van LTO Glaskracht Nederland. We maken het gehele watersysteem overzichtelijk in één document. Denk bijvoorbeeld aan de specifieke beschrijving van de afvalwaterstromen een globale berekening van de waterbalans, tekeningen en werkinstructies bij calamiteiten."

Voor meer informatie:
DLV glas & energie BV
+31(0)10 462 30 30
info@dlvge.nl
www.dlvge.eu
 
Publicatiedatum: