Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De Tesla in de kas"

Er is een nieuw instrument voor een nauwkeurige oogstprognose voor trostomaten. Hij telt de voorraad trostomaten aan de plant in de kas en levert betrouwbare informatie voor een accurate inschatting van de oogst.

Nauwkeurige voorspelling
In nauwe samenwerking met Wageningen UR ontwikkelde HortiKey, dochteronderneming van Berg Hortimotive, de Plantalyzer. Op de Fruit Logistica introduceert het bedrijf hun nieuwe systeem. "Met speciale camera's meet de Plantalyzer software de onderste twee tot drie, vrij van blad hangende, trossen. Het systeem brengt vervolgens de trossen per stengel in kaart, het aantal vruchten per tros en de kleur per vrucht. Het systeem geeft dus inzicht in aantallen én in kleurstadia. Door deze informatie te koppelen aan praktijkdata uit de kas, kan er een nauwkeurige voorspelling van de oogst worden gemaakt," aldus HortiKey.



Volledig automatisch
Andreas Hofland, General Manager van het bedrijf: "Met de Plantalyzer krijgt de teler meer grip op zijn bedrijfsvoering. De Plantalyzer is in staat om op grotere oppervlaktes de tomaten te tellen in rijpheid en hoeveelheid. Dit doet hij onvermoeibaar, elke dag weer, op exact dezelfde wijze. De Plantalyzer werkt volledig automatisch, er worden ter plekke beelden gemaakt en geanalyseerd. De resultaten worden daarna op het beeldscherm van de teler gepresenteerd. Daarmee is het in de tomaten het ultieme sensing instrument."

De Tesla in de kas
HortiKey noemt de Plantalyzer liefkozend de Tesla in de kas. "Hij rijdt volledig autonoom zonder inductie. De Plantalyzer is uitgerust met het Greenhouse Positioning System waarmee altijd de locatie bekend is. De teler krijgt door deze nieuwste technologie inzicht wat de voorraad tomaten is op elke specifieke locatie in de kas. Ook maakt de Plantalyzer gebruik van BergDrive, het nieuwe operating systeem waarmee alle logistieke bewegingen in het bedrijf gecoördineerd worden."

Officiële lancering
Bezoekers van de Fruit Logistica 2018 in Berlijn kunnen in de stand van Steenks Service en Berg Hortimotive (Hall 4.1 stand B11) voor het eerst kennismaken met de innovatieve Plantalyzer. De officiële lancering van het systeem zal plaatsvinden tijdens een symposium op de GreenTech, die in juni van dit jaar in Amsterdam plaatsvindt.


Voor meer informatie:
Berg Hortimotive / HortiKey
Anja Vijverberg
anjavijverberg@berghortimotive.nl
www.hortikey.nl
Publicatiedatum: