Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage: techniek op de IPM 2018

Tholen - Het mag dan van oorsprong een beurs voor boomkwekerijen zijn, in de loop der jaren is de IPM uitgegroeid tot een beurs waar de hele bloemen- en plantensector samenkomt en waar ook twee flinke techniekhallen zijn. 



Hal 3 kraakt al jaren in zijn voegen en de standruimte is al jaren overboekt. Eerlijk is eerlijk: de IPM is een enorm goede plek om je bestaande relaties en klanten te ontmoeten en is voor de Duitse markt onmisbaar. Kassenbouwers, die momenteel toch al niet om werk verlegen zitten, kunnen na de beurs zeker weer wat offertes versturen en de automatiserings- en machinebedrijven profiteren duidelijk van de arbeidstekorten en stijgende loonkosten. 

Weinig verrassends
Toch lijkt de populariteit de beurs ook tegen te werken: noviteiten zijn er in de hal slechts met moeite te vinden en vernieuwend is de beurs al jaren niet meer te noemen. Doordat de beurs een kostbare is en doordat het zo lastig is een plek te veroveren in hal 3 zul je hier geen verrassende nieuwkomers vinden met interessante noviteiten. De gevestigde namen in de tuinbouw komen weliswaar met nieuwe producten of concepten, maar met de grote ontdekkingskracht van de tuinbouwsector zou meer aandacht en ruimte voor innovaties niet misstaan op de IPM. Daar draagt natuurlijk ook aan bij dat de beurs van oudsher een relatiebeurs is en blijft. Ook de bloemen- en plantenleveranciers tonen hun noviteiten liever op de Flower Trials of op eigen open dagen. 

Desondanks zit de sfeer er goed in deze dagen. Veel oude bekenden en een goed draaiende sector maakt de IPM vooralsnog onmisbaar voor de Europese bloemen- en plantensector - en iedereen die daar een graantje van mee wil pikken. 


Ook onze sierteeltcollega's van BPnieuws en FloralDaily waren natuurlijk in Essen aanwezig. Bekijk de fotoreportage van de veredelaars, vermeerderaars, kwekers, dienstverleners en handelsbedrijven hier.