Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Suriname gaat tomaten en paprika exporteren naar de VS

"Suriname is het eerste land in het Caribisch gebied, dat een overeenkomst heeft met Agro Business en dit is een hele belangrijke samenwerking voor ons land," zegt districtscommissaris (dc) Kenya Pansa van Brokopondo in gesprek met Suriname Herald.

Zij heeft gisteren samen met haar collega's Freddy Daniël van Marowijne en Margaretha Malonti van het ressort Paramaka een akkoord bereikt. De bedoeling van de samenwerking is dat gewassen die in kassen geteeld worden, geëxporteerd zullen worden naar de Verenigde Staten (VS). Voorlopig zullen er alleen tomaten en paprika geteeld worden. Echter, andere gewassen zijn voor export in de toekomst niet uitgesloten.

Pansa ziet dit project als een grote vooruitgang voor met name de tuinbouw in haar district. De drie dc's zien dit ook als een mogelijkheid voor het verminderen van de werkloosheid in hun district. Zij zeggen dat er nog gesprekken gevoerd moeten worden met de plaatselijke bevolking over de precieze aanpak van het project. Volgens Pansa krijgt ieder district 15 hectare aan kassen.

Malonti legt uit dat de weg naar Langatabiki geschikt is voor kassenteelt. Ze denkt daarom dat dit gebied uitgekozen zal worden om het project uit te voeren, terwijl Daniël nog niet precies weet waar het beste is om de kassen aan te leggen in zijn district.

Het project kost iets meer dan 15 miljoen Amerikaanse dollar en zal indien alles volgens planning loopt, binnen zestig dagen van start gaan.
Publicatiedatum: